29 Mart 2016 Salı

Zebra Julius ve arkadaşlarının gladyatörlerle mücadelesi

Karikatürist Gary Northfield’ın çocuk grafik romanı “Zebra”, Pena Yayınları’ndan çıktı. Romalı askerler tarafından kaçırılarak arenada savaşmaları için tutsak alınan Zebra Julius ve arkadaşlarının verdiği özgürlük mücadelesi, mizahi bir dille anlatılıyor.

Zebra Julius, kendisini göle götüren abisinin yanından kaçarak heyecan verici bir maceraya atılır. Göldeki tüm hayvanlar bir aslanın geldiğini söyleyerek oradan kaçarlar ve Julius, bir yaban domuzu ile birlikte aslanla baş başa kalır. Bu üçlü daha sonra Romalı askerlerden kaçmaya çalışırken yakalanır ve arenaya çıkmak üzere Roma’ya Collezium’a götürülür.

Kısa sürede halkın sevgisini kazanan Julius’un diğer hayvanlarla birlikte gladyatöre karşı mücadelesi ile özgürlüğe kavuşma maceralarını anlatan kitap, aksiyon dolu ve komik öyküsüyle çocukların ilgisini çekiyor.

28 Mart 2016 Pazartesi

Yeni Başlayanlar İçin Can Yılmaz

Klişe Hayatlar Matbaası

Bu hafta yeni bir kita çıktı, İnkılap Kitabevinde gördüm. Küçük yaşlardan itibaren yazmaya başlayan, “geç olsun ama güç olmasın” diyen senarist, oyun yazarı, oyuncu Can Yılmaz’ın ilk kitabı Yeni Başlayanlar İçin Can Yılmaz: Klişe Hayatlar Matbaası İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı. Can Yılmaz birbirinden etkileyici öyküleriyle sizlerle! Yeni Başlayanlar İçin Can Yılmaz.

Can Yılmaz bir yazı dervişi… Neredeyse unuttuğumuz sokakları, insanları usta işi bir kurguyla diline dolayarak bize ait bir dünyanın, bizim tarafımızdan yazılmış öyküleriyle çıkıyor karşımıza Can Yılmaz. Huylarıyla, huysuzluklarıyla, sevinçleriyle, üzüntüleriyle ve daha bilmediğimiz, tanık olmadığımız pek çok özellikleriyle resmedilen bir dünya varKlişe Hayatlar Matbaası’nda. Büyümeden, hep çocuk kalarak, çocukluğumuzun elinden tutarak okuyalım bu öyküleri…
Klişe Hayatlar Matbaası, hikâye anlatıcılığı geleneğimizin eksik tuğlasını yerine oturtuyor.

Önüne Geçilemeyen Tutku
Çocukken yazdıklarına hayran olup onları çoğaltma duygusu yaşayan Can Yılmaz yazmaktan hiç geri durmadı, matbaacılık da yaptı macerasının başlangıcında. Öykülerini karbon kâğıtla çoğaltmasının nedeni bir başkasının beğenisine sunmak, belki övgüsünü alma dürtüsüydü. “Ellerini bir yere değdirme!” diyen annesi de, tüyü bitmemiş yazara, yazdıkları yüzünden fırça atan ilk yazıişleri müdürüydü belki de… Ve o zamandan beri bitmedi yazma sevdası.

17 Mart 2016 Perşembe

''Neboş'' Çocuklara ve Yetişkinlere Söyleyecek Çok Şeyi Olan Kitap

Neboş - Kitap
Günlerden bir gün, uçmaya pek hevesli bir martı yavrusunun yolu kapısını doğaya ve hayvanlara sonuna kadar açmış bir ada evinin bahçesine düşüverir. Daha doğrusu yavru martımız çatıdan göğe doğru uçacakken bahçeye doğru hafif bir iniş yapıverir az biraz da hasarla.

Fakat ev sakinleri Sedef ve Pide bu küçük detaya çok takılmazlar. Tıpkı zaman zaman ağırladıkları diğer tüm hayvan dostları gibi, damdan düşerek kapılarını çalan bu davetsiz misafire de “hoşgeldin” derler. Kitabımız da burada başlar.

Misafire verilen ilk isim “martı yavrusu” olur, sonra Nebahat, en sonunda da Neboş.
Neboş keyfine düşkün, çabuk öğrenen, muzipliğe bayılan, en önemlisi de yaşama ve uçma hayaline sıkı sıkıya bağlı bir martı yavrusudur. Bir yandan çok sevdiği balıkları ve peynirleri mideye indirir, öte yanda Pide’yle yüzmeye gider, küçük çaplı muzipliklerle ada evini şenlendirir. Tüm bunları yaparken de uçma alıştırmalarını hiç ama hiç aksatmaz…
“Davetsiz Misafir Neboş” hayata dair gerçek bir hikâye, gerçek bir kitap. Üstelik sadece çocuklara değil, yetişkinlere de söyleyecek çok şeyi var. Neboş’un hikâyesinde birbiri içine geçmiş benzetmeler, felsefi tartışmalar, bir yere bağlanmayan kurgular yok. Hayat var. O yüzden, diyoruz ki, “Felsefe yapmaya çalışan hayali martı Jonathan da kimmiş? Asıl bilgelik hayatın kendisinde. O yüzden siz iyisi mi hayat dersinizi gelin yavru martı Neboş’un gerçek hikâyesinden alın.”

Kim bilir belki hayata, dostluğa, yaşama azmine, ehlikeyifliğe ve muzipliğe dair ne insanlardan ne de hayali martılardan öğrenemediklerinizi damdan düşmüş yavru martı Neboş’tan öğrenirsiniz.

Sedef Özge

1973 yılında doğdu. Bütün çocuklar gibi bütün hayvanları çok seviyordu. Sonra büyüdüğünde de bütün hayvanları çok sevdi, oysa nedense bazı çocuklar büyüyünce hayvanları sevdiklerini unutuyor, ne tuhaf!  

Sedef, Pide’yle birlikte bir adada yaşıyor. Ama durun, tabii ki bu ada yalnızca onların adası değil, onlarla birlikte yüzlerce başka insan ve hayvan var adada. Bu aralar evde misafir olarak iki kedi var (geceleri mutfakta tıkırdayan fareyi saymazsak). Aslına bakarsanız artık kedilerin misafirlikleri bitti, onlar da Pide’yle Sedef’in ev arkadaşı oldu galiba. Adada ayrıca atlar, iki inek, horozlar, kirpiler ve tavşanlar var. Ama kurbağa yok. Sedef kurbağa seslerini dinleyerek uykuya dalmayı özlüyor bazen.

15 Mart 2016 Salı

Nil Karaibrahimgil bu hafta sonu D&R’da

Kadınlar için önemli işler başaran bir isim Nil Karaibrahimgil

Nil Karaibrahimgil - Kelebeğin Hayat Sırları - Kitap
Nil Karaibrahimgil, kadınlar için çok önemli bir isim, çok şeyler başarmış başarılı bir kadın. Sanatçının kendine özgü tarzı ve kadınları yüreklendiren bir duruşu var. Nil Karaibrahimgil, Kelebeğin Hayat Sırları adını verdiği kitabının imza gününde hayranları ile bir araya gelecek. 19 Mart Cumartesi günü 15.00’te, D&R Kanyon’da düzenlenecek imza gününde Karaibrahimgil, hem kitabını imzalayacak hem de okurları ile sohbet edecek.

Özellikle genç kızların idol olarak görebileceği bir sanatçı, yazar ve müzisyen, sanatçının duruşuna destek vermek için imza gününe katılmak, kitaplarını satın almak ve bu duruşu anlamak önemlidir. Sevelerine duyurulur.

Aynı gün pop müziğin başarılı isimlerinden Mehmet Erdem, müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan “Hepsi Benim Yüzümden” albümünün imza gününde D&R Trump’ta hayranlarıyla buluşacakmış. 

11 Mart 2016 Cuma

Bursa Kitap Fuarı Başlıyor

Kitap Fuarı- Çilek Kitaplar 
Kuruluşumuz TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliğiişbirliğiyle düzenlenen Bursa 14. Kitap Fuarı19-27 Mart 2016 tarihleri arasındaTÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek Bursa KitapFuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Dokuz gün süresince düzenlenecek imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak.

Aralarında İlber OrtaylıAhmet TelliSibel EraslanGülten DayıoğluUğur Koşar,Şermin Çarkacı, Ercan Kesalİsmail SaymazÜstün DökmenPelin ÇiftTuna KiremitçiEmre KongarAtaol BehramoğluAhmet ŞimşirgilDeniz Kavukçuoğlu,Mustafa Armağan, Büşra Yılmaz, Fehim TaştekinAret Vartanyan ve Hakan Akdoğan’ın da bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşmak üzere Bursa KitapFuarı’nda olacak.

Cemil Meriç 100 Yaşında

8 Mart 2016 Salı

Psikolog Mehlika Dülger’in ilk romanı Kedra

Arka kapağına iliştirilmiş sürpriz kart ile okuru şaşırtan kitap KEDRA’nın yazarı, “okurum şaşırırken ben gülümsüyorum, çünkü hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inanıyorum" diyor.


Mehlika Dülger - Kedra 
Bir hafta gibi kısa bir sürede ikinci bakısı yayınlanan, Psikolog Mehlika Dülger’in ilk romanı KEDRA, bir içsel yolculuk romanı olarak dikkat çekerken, her bir kitabının arka kapağına iliştirilmiş kişiye dair mesaj kartları ile de okura adeta “hiçbir şey tesadüf değildir” dedirtiyor.

Kitabın felsefesini "Gölgedeki karanlığınla buluşmazsan, yaşam her daim içinde yarım kalır" olarak tanımlayan Psikolog Mehlika Dülger, “KEDRA’da, psikoloji bilimi ve spritüel bilinç, roman örgüsünde el ele yürüyor. Kitap, okurun kendi içine dönme yolculuğunda, okura terapist olarak eşlik ediyor” diyor.

Okur ile yazar arasında özel bir bağ kurduran, okura kendini özel hissettiren mesaj kartları

Tüm Türkiye’de satışta olan KEDRA’nın her birinin arka kapağında, yazarın okuyucu için yazdığı bir mesaj kartı yer alıyor. Mehlika Dülger bu mesaj kartları ile ilgili; “ilk kitabını çıkaran bir yazar olarak, kitabın arka iç kapağının içine hazırladığım kişisel mesajlar ile bir farklılık yaratmak istedim. Okurumla bu yolla, ilk bağı daha kolay kurabileceğime inandım. Okurumun kendini özel hissetme ihtiyacına dokunmak ve kendinden bir parça bulmasını arzu ettim. Sanırım biraz da okurumun içindeki çocuğa dokunarak eğlence katmak istedim” diyor.

1 Mart 2016 Salı

İstanbul İşgal Altında Kitabı Bloggerlara Tavsiye Edilir

İşgal Altında İstanbul

İstanbul İşgal Altında Kitabı - Blog -Blogger
Ali Karayaka, İnkılap Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı İşgal Altında İstanbul ’da yönetimi elinden alınan İşgal İstanbulu’nun o günlerine belgelerle ışık tutuyor.

İşgal Altında İstanbul

Ali Karayaka, İnkılap Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı İşgal Altında İstanbul ’da yönetimi elinden alınan İşgal İstanbulu’nun o günlerine belgelerle ışık tutuyor.


5 yıl süren işgalde yaşananlar


I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf Devletleriyle imzaladığı Mondros Mütarekesi sonucu, Müttefik Devletlerin 5 yıl sürecek olan İstanbul’u işgal süreci yaşanıyordu. Bu günlerde işgal güçleri, şehirdeki bir kısım kamu binalarına ve özel mülklere el koyarken, şehrin işlek caddelerinde de gövde gösterileri yaptılar.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nın sürdüğü bu yıllarda, işgal güçleri İstanbul’da mütareke, polis, sağlık, gıda, cezaevi, sansür, pasaport gibi komisyonlar kurarak şehrin denetimini kontrol altına aldılar.

Ali Karayaka İşgal Altında İstanbul ’da yönetimi elinden alınan İşgal İstanbulu’nun o günlerine belgelerle ışık tutuyor.


Ali Karayaka kimdir?

1949 İstanbul doğumlu yazar 1974 yılında İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih bölümünde yüksek lisansını bitirdi ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim dalında Edebiyat Bilim Uzmanı unvanını aldı (1991).
Mütareke Dönemi olaylarını ve Türk polisini konu alan yayımlanmış çeşitli makalelerinin yanı sıra 2001 yılında yayımlanmış Milli Mücadele’de Manda Sorunu Harbord ve King-Crane Heyetleri isimli bir kitabı bulunan yazarımız; yakın tarihimizde önemli yer tutan “İşgal İstanbulu”nu arşiv belgeleri, yerli ve yabancı kaynaklar üzerinden araştırarak kaleme aldığı bu yeni çalışmasıyla işgal günlerindeki önemli olayların bilgilerini okuyucuya sunmaktadır.