26 Nisan 2016 Salı

Murat Meriç’ten “100 Şarkıda Memleket Tarihi” Kitabı

“100 Şarkıda Memleket Tarihi” Kitap Oldu

100 Şarkıda Memleket Tarihi - Ağaçkakan

Murat Meriç’ten “100 Şarkıda Memleket Tarihi” Ağaçkakan Yayınları’ndan yayımlandı. Ağaçkakan Yayınları’na ait “Hazır Bilgi” serisinin dördüncü kitabı Murat Meriç’ten “100 Şarkıda Memleket Tarihi” oldu.

Murat Meriç memleket tarihinin yüze böldü ve 100 şarkıyla anlattı.  Üstelik kitabın içindeki karekodlar sayesinde şarkılar anında dinlenebiliyor. Bu enteresan popüler tarih çalışmasının her yaş ve çeşitten okura ilginç geleceğini, herkesin bir şeyler  öğreneceğini düşünüyoruz.

Kitabın önsözünden:

     “Tarih, okulda en uzak durduğum ders. Hayatımdaki tek bütünlemem, lise sonda girdiğim tarih bütünlemesi. Bugün “tarihçi” olarak anılıyor olmam, oldukça ironik bir durum. Bize öğretilen “tarih”, tanıklıklarda rastladığımız gibi değil. Tarihi şarkılarla bütünlemek, geçmişin izlerini şarkılarda sürmek, heyecanlı. Elinizde tuttuğunuz kitapta, bu heyecanı sizlerle paylaşıyorum.

20 Nisan 2016 Çarşamba

Şeyma Demir, Kızıl Kardelen Güneşinn Öptüğü Kiz

Kızıl Kardelen - Güneşin Öptüğü Kız

Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli okur yazar platformlarından biri olan Whattpad'ten yeni yazarların kitapları yayınlanmaya devam ediyor. Özellikle genç bir okuyucu ve yazar kitlesine sahip olan Whattpad yayıncıların da dikkatini çekmiş durumda.


İşte onlardan biri de Şeyma Demir. Genç yazarın "Kızıl Kardelen - Güneşin Öptüğü Kız" adlı kitabı piyasaya çıktı, Hayat Yayınları tarafından yayımlanan kitap Kızıl saçlı bir Çerkes kızının Karabey isimli bir savaşçı ile aşkını anlatıyor.

İşte kitaptan bir alıntı.

“Bu kızdan hanım olurdu, savaşçı bile olurdu. Bu kız tek başına Kara Bey’le yolculuk yapabilecek, ona cevap verebilecek cesarete sahip tek insandı. Kara Bey, genç kızın sözlerini işitirken kalbine mızraklar saplandı. Kendini nasıl bu kadar çirkin görüyordu? Babası muhakkak onu erkeklerden saklamak için sarıp sarmalamıştı, halkı ise görülmemiş güzelliğini kıskanmıştı.”

7 Nisan 2016 Perşembe

Süleyman Erdoğan: Üzümü Yemeden Bağını Sor

Beslenme ile ilgili önemli bir kitap "Üzümü Yemeden Bağını Sor"

Üzümü Yemeden Bağını Sor - Hayat Yayınları
Çocukken küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, ileriki yaşlarda şişmanlık problemini ortadan kaldıracaktır. Çocuk sosyal davranışlarda olduğu gibi yeme davranışında da anne ve babayı örnek alır. Anne ve babanın yeme alışkanlıkları nasılsa çocuğun da yeme alışkanlığı aynı şekilde gerçekleşir. Bir başka deyimle kendi yeme alışkanlıklarınız ve yemek yeme davranışlarınızı çocuklarınızda görebilirsiniz, bu noktada çocuk sizin aynanız olur.

Çocuğun yeme alışkanlığı önemli


Çocuğunuza düzgün yeme alışkanlıkları kazandırmak için sizin de evinizde düzgün, sağlıklı beslenmeniz; çocuğunuza örnek davranış geliştirmeniz gerekmektedir. Çocuk beslenme yönünden fazla yedirmek mahzurludur. Bu durum ileri yaşlarda damar sertliğine zemin teşkil eder. Çocukluk döneminde nişastayla besleme gibi dengesiz bir beslenmeyle şişmanlık ve bu arada D vitamini alamama sonucu olarak raşitizm gelişmektedir. Bu bebekler şişman olabilmektedir ama sıhhatli değildirler.

6 Nisan 2016 Çarşamba

Başarma Alışkanlığı Kitabı

Başarma Alışkanlığı Önemli Bir Kitap

Başarma Alışkanlığı Nobel  Yaşam Yayıncılık
Herhalde bir insanın en önemli düstülerinden biri başarma duygusudur. Nobel Yaşam yayıncılık tarafından yayımlanan bu kitabı önemli buluyorum:

Stanford Üniversitesindeki d.school kurucularından olan Bernard Roth, gerçekleşeceği konusunda umudumuzun olmadığı hedeflerimize ulaşmamız için bize, tasarımcı düşünme gücünü tanıtarak başarma alışkanlığını nasıl edinebileceğimizi anlatıyor. 




Tek kelime ile bu kitap muhteşem. 

Başarma Alışkanlığı, çağın gerektirdiği değişimi sağlamak için son zamanlarda kaleme alınan en yalın kitaplardan biri. Kolaylıkla ve sistemli bir şekilde değişimi ve dönüşümü sağlayarak kişideki kararlılığın ortaya çıkmasını hedefliyor ve başarıya giden yolun haritasını veriyor.