25 Ekim 2016 Salı

Nur Eda Kasap Süslü "Anne İşi ÇÖzümler" Kitabı

Anneler Bu Kitaba Dikkat
Anne İşi ÇÖzümler / Eda Nur Kasap

“Bu kitaptaki amacım kısaca şu: Okuyan annelerin “Oh, yalnız değilmişim” demesi. Çünkü yalnız değiliz ve olumsuz duygulara kapılmamız son derece yersiz. Anne olarak hepimizin çocuklarımızla yaşadıklarımız benzer. Bu kitabın sayfaları arasında anne olarak hallerimize dair birlikte düşünürken, ulaşabildiğim her kadının “kimliği, anneliği, deliliği” yaşamasını arzu ediyorum. Anneliğe –anneliğimize– bir de bu pencereden bakalım istiyorum” diyor Nur Eda Kasap Süslü kitabının önsözünde.

Annelik bir kimlik, yirmi dört saat kesintisiz devam ediyor

Büyük bir sabır, fedakârlık, tutarlılık ve en önemlisi yürekten bir sevgi istiyor. Eşsiz ve koşulsuz bir adanmışlık gerektiren çocuk, annenin hayatına ciddi bir değişim getiriyor. Öyle bir değişim ki bu, hiç bitmiyor ve her geçen gün her macerayla yenileniyor...

Anne olmak bu güzellikleriyle birlikte pek çok "ilk"i ve zorluğu da beraberinde getiriyor. İşte bu zorluklarla nasıl başa çıkılacağını ele alıyor Nur Eda Kasap bu kitabında.
Gazeteci Mutlu Tönbekici’den, çocuk ve ergen psikiyatrisi Burcu Özbaran’a, Anasınıfı öğretmeni ve blok yazarı Elif Ürkek’ten, eczacı, sahne sanatları tasarımcısı, yönetici 8 farklı kimlikten annenin deneyimlerini, tepkilerini, duygularını, deliliklerini ve önerilerini de paylaşıyor.
Kitap okuyan annelere "Oh, yalnız değilmişim" duygusu yaşatırken, ortak sorunlara ortak çözümler bulmanın keyifli ve mutluluk verici yollarını da gösteriyor.

Nur Eda Kasap Süslü Kimdir?

İzmir’de yaşayan Nur Eda Kasap Süslü, evli ve bir çocuk annesidir. Yaklaşık on bir yıldır çocuklarla birlikte çalışmaktadır. Öğrenci Koçluğu dâhil, ortalama bin yüz çocuk ile uzun süreli çalışmalar yapmıştır. “Sıra Dışı Çocuk Bilim Sevgisi ve Yaşam Bilgisi Geliştirme Etkinlikleri” adlı programı uygulamaktadır. Anaokullarında ve özel merkezlerde ailelere seminerler düzenlemektedir. Bu seminerlerde Oyunlarla Hayat Dersleri, Çocuklarda Özgüven, Çocuk ve Duygusal Şiddet, Büyük Mucize Beyin, Dikkat Nedir?, Siz İyi Olun Çocuğunuz İyi Olsun, NLP Temsil Sistemleri, Dil Kalıpları ve Etkili İletişim, Sınırlı Sınırsızlık konuları hakkında sunumlar yapmaktadır. Seminerlerin tamamında, ilk kitabının ağırlıklı konusu olan “oyun” vurgulanmakta olup, ebeveynler ile oyunlar oynamaktadır. “Etkili İletişim” semineri aynı zamanda bir ritim çalışmasını da içermektedir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Başhekimi, Prof. Dr. Sevgi Mir’in onayı ile, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde hasta yatan çocukların velilerine düzenli olarak seminerler düzenlemiştir. Yazarın daha önce yayımlanmış Yeni Çağın Çocukları (Hayykitap 2008), 5-6 Yaşından Üniversiteye Hazırlık Alıştırmaları ve Çocuk Eğitiminde Oyun Dili (Hayykitap 2014) adlı üç kitabı bulunmaktadır. 

14 Eylül 2016 Çarşamba

Ay Gördüm Allah Amentü Billah

Pena Yayınları tarafından yayınlanan Ay Gördüm Allah Amentü Billah, tarihe yön vermiş Yahudi Dönmeleriyle çakışan geçmişini bir tesadüf sonucu öğrenmek zorunda kalan bir yazarın maceralı öyküsünü anlatıyor.

Roman, 17. yüzyılda İzmir’de yaşayan ve kendine inananları Yahudilikten Müslümanlığa geçmeye teşvik eden Sabetay Sevi’nin Yahudi Dönmelerinin karanlıkta kalmış hikâyesinin gölgesinde bugüne uzanıyor.

Mübadelenin değiştirdiği hayatlar, Nazilerden kaçan Yahudiler, gizemli ölümler, unutulmaz bir macera!

Sürükleyici romanda biyografi yazarı Can Eren ünlü oyuncu Anna Roth’un biyografisini hazırlarken korkunç bir şekilde kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır: Otuz beş yıl önce bir kazada öldüğü sanılan anne ve babası ardında büyük bir sır bırakmıştır. Anna ve Can gerçekte neler olduğunu araştırmak üzere gittikleri Selanik’te Yahudi tarihinin 17. yüzyılında yaşanan olayların günümüze ve kendi ailelerine dek olan bağlantısına rastlarlar. Tarihin bu acı dolu sayfalarıyla yüzleşirken, farklı aile dramlarına tanıklık edilmektedir. Mübadele sebebiyle hayatları değişen ailelere, acımasız katillerden zekice intikam planları yapan kişilere kadar birçok karaktere hayat veren bu çok kişilikli roman, tarihsel dokusu ve heyecanlı öyküsüyle dikkat çekiyor.

6 Eylül 2016 Salı

TÜYAP Kitap Fuarı'nın Onur Koğuğu Almanya Oldu

TÜYAP Kitap Fuarı

Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecektir.

Onur Konuğu’nun Almanya olduğu İstanbul Kitap Fuarı’na Almanya’dan 30 yayınevi katılırken etkinliklerde ve söyleşilerde 13 konuk yazar yer alacaktır. Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından çocuk etkinliklerine geniş bir yelpazede hazırladığı program ile Türkiye’den kitapseverleri karşılamaya hazırlanıyor.

Program kapsamında Emine Sevgi Özdamar, Wilhelm Schmid, Ilija Trojanow, Peter Schneider, Olga Grjasnowa, Judith Kuckart, Finn-Ole Heinrich, Jan von Holleben,Silke Scheuermann, Matthias Göritz, Achim Wagner, Tobias Hülswit ve Canan Topçu kitap fuarında okurlarıyla buluşacak.

Onur Konuğu Almanya etkinlikleri kapsamında 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye ve Almanya Yayıncılar buluşması gerçekleşirken, aynı gün Almanya’da Yayıncılık TrendleriÇocuk Yayıncılığı ve Okuma’nın Geleceği ve Bağımsız Yayıncılık üzerine paneller gerçekleştirilecektir. Uluslararası Salon’da yer alan Almanya standı fuarın ilk dört günü 12-15 Kasım 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilirken okurlar, Almanca kitapları ise fuar süresince 2 nolu salonda yer alan Alman Kitabevi standında bulabilecekler.

Bu yıl 35. yaşını kutlayacak İstanbul Kitap Fuarı’na 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken fuar süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecektir.

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın onur yazarı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi, teması ise “Felsefe ve İnsan” olarak belirlenmiştir. Kitap Fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı / ARTİST 2016 ile eş zamanlı gerçekleştirilmektedir.

22 Ağustos 2016 Pazartesi

15 Temmuz Darbe Kalkışması Kitap Oldu

15 Temmuz Darbe Kalkışması Kitap Oldu
Ankara’da 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı en çetin mücadelelerin verildiği Akıncı 4. Ana Jet Üssü, Genelkurmay ile Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde kendilerini kurşunlara, bombalara siper eden gazilerin o geceye dair anlattıkları kitap oldu.

Hürriyet Gazetesi Ankara Eki Yazıişleri Müdürü Eray Görgülü, Genelkurmay Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra, Kazan'daki Akıncı 4. Ana Jet Üssü önünde toplanarak darbe girişiminin önlenmesinde kilit rol oynayan Ankaralıları dinleyerek, anlattıklarını “15 Temmuz En Uzun Gece” kitabında topladı.

Esnafından öğretmenine, emeklisinden profesöre kadar her kesimden gaziyi dinleyen Görgülü, gazilerin, olayların başından sonuna kadar edindikleri izlenimleri de dakikası dakikasına okuyucuya aktardı.

11 Temmuz 2016 Pazartesi

Gözde Baytan: Bu Yaz Kendini Keşfetmeye Hazır Mısın?

Gözde Baytan Kitap
Blogger olarak bu blog yazısında faklı bir kitap öneriyor. Gözde Baytan'ın çocukluğa davetine uyuyorum. “Denizkızı Olmak Çok Önemlidir” yetişkinlerin hayat karmaşası içinde göz ardı ettikleri gerçekleri gün yüzüne çıkarıyor. Kitabın başkahramanı Sahra içimize ayna tutuyor.

İsmini Mısır'da bir çölden alan ”Sahra” herkesin düzene bir şekilde ayak uydurarak sıradanlaştığı ve sıkıştığı dünyada gücünü kurak görünen sonsuzluğu ve derinliğinden alıyor. Güzel, özel ve değerli olmak için vahaya ihtiyacımız yok diyor. Aslında çöl de olsak, orman da olsak, deniz de olsak her halimizle tamız, tamamız diyor.

“Dünya onun oyun alanıydı, bu kocaman oyun parkını özgürce yaşamaya kararlıydı.”
Günümüz dünyasını bir çocuğun gözünden inceleyen kitap, kaotik bulduğumuz dünyanın temelinde aslında oldukça basit, naif ve sade bir gerçeklik yattığından bahsediyor. Tüm sorumluluklar, kırgınlıklar, hırslar bir yana dünya bir oyun alanı diyor. "Denizkızı Olmak Çok Önemlidir" okuyucuyu çıkardığı zaman yolcuğunda bir çocuğun büyülü dünyasında var olan fakat büyüdükçe unutulan saf ve sahici duygular ile buluşturuyor. Böylece okuyucular için içsel şifa süreci başlamış oluyor.

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Blogger Bolat Abilerinden Çocuklara Kitap Önerileri

Tatil başladı bu yaz çocuklara tatilde okumaları için önerdiğim kitaplar:

Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery / Can Çocuk Yayınları (6-10 Yaş
Sakız Sardunya ile Eğlence Günlüğü– Elif Şafak / Doğan Egmont (6-10 Yaş)
Saftirik Greg’in Günlüğü 10 – Jeff Kinney / Epsilon Yayınları (6-10 Yaş)
Sakız Sardunya – Elif Şafak / Elif Şafak / Doğan Egmont (6-10 Yaş)
Küçük Kara Balık – Samed Behrengi / Can Çocuk Yayınları (6-10 Yaş)
Bir Genç Kızın Gizli Defteri / İpek Ongun (10+ Yaş)
Sessiz Sakin'in Gürültülü Maceraları - Melih Tuğtağ / Hayat Yayınları (6-10 Yaş)
Böğürtlen Kokulu Masallar – Kolektif / Yakamız Yayınları
Charlie’nin Çikolata Fabrikası – Roald Dahn /Can Çocuk Yayınları (6-10 Yaş)
Cin Ali Serisi – Rasim Kaygusuz – Cin Ali Yayınları – (6-10 Yaş)

3 Mayıs 2016 Salı

Başarılı İnsanların Hikayeleri, Yüreğini Ateşle

Akıllı insan başkalarının aklından faydalanır. O zaman biz de "Yüreğini Ateşle" kitabından ilham alalım.  Ali Erkan Kavaklı'nın kitabı son derece önemli tespitler ve güzel hikayeler içeriyor.


1. Büyük bir hedef belirler ve bu hedefe ulaşacaklarına inanırlar.

Allah’ın kendilerine yardım edeceğine de inanırlar. Ahmet Nazif Zorlu, ticarete atıldığı zaman başaracağına inandığını söyler ve başarılarını Allah’ın lütfu olarak niteler.

2. Büyük ideallere gönül verirler.

İdealist insanlar, daha çalışkan, daha gayretli, daha verimli ve daha mutlu olurlar. Kendilerini ideallerine adarlar ve adanmışlık duygusu ile hareket ederler. Mesela Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u kuşattığı zaman Haçlı ordularının İstanbul’un yardımına koştuğu haberi gelir. Sadrazam Çandarlı Halil Paşa, padişaha kuşatmayı kaldırmayı ve önce Haçlı ordusu ile hesaplaşmayı, sonra şehri yeniden kuşatmayı teklif eder. Fatih, fethe inanmış ve şehri almaya kendini adamıştır. Verdiği cevap tam bir inanmışlık ve adanmışlık örneğidir. Sultan azimli ve kararlıdır: “Paşa ne diyorsun? Ya İstanbul beni alır ya ben İstanbul’u! Dönmem yoktur!” Fatih Sultan Mehmet, fetih öncesi bir yandan büyük toplar döktürür, bir yandan havan topu icat ederek surların arkasını döver, bir yandan da durmadan dua eder. Bu inanç ve adanmışlıkla şehri alır, ortaçağı kapar ve yeniçağı açar.

3. Kalplerinin sesine kulak verirler.

Yavuz Sultan Selim Han, dünya haritasına bakmış, bir hükümdara fazla, ikisine az, demiştir. Yavuz’un gönlüne, dünya hükümdarı olma rüyası girmiştir. Mısır seferine çıkarken, rüyasında Peygamberimizi (sav) görür ve yapman gerekeni Hasan’a söyledik, emrine muhatap olur. Sabahleyin saraydaki Hasan Ağa’yı çağırtır ve rüyasında ne gördüğünü sorar. Hasan Ağa, Mısır seferine çıkmasının emredildiğini söyler. Sultan, Mısır seferine çıkar ve bu seferden sonra İslâm dünyasının halifesi olur.

1 Mayıs 2016 Pazar

"Amasya’da Sancak Beyliği Yapan Osmanlı Şehzadeleri" Kitabı

Muzaffer - Doğanba -Kitap
Türk medeniyetinin en önemli şehirlerinden biri olan Amasya ile ilgili yeni bir kitap yayımlandı. Amasya Valiliği Kültür Yayınları arasında yer alan, Sanat Tarihçisi Muzaffer Doğanbaş’ın hazırladığı "Amasya’da Sancak Beyliği Yapan Osmanlı Şehzadeleri" adlı eser vatandaşların beğenisine sunuldu. Kitabın yazarı Doğanbaş, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’i makamında ziyaret ederek, hazırladığı kitabının bir nüshasını valiye hediye etti. Eser araştırmacılar ve tarih meraklıları için danışma kaynağı niteliğinde.




26 Nisan 2016 Salı

Murat Meriç’ten “100 Şarkıda Memleket Tarihi” Kitabı

“100 Şarkıda Memleket Tarihi” Kitap Oldu

100 Şarkıda Memleket Tarihi - Ağaçkakan

Murat Meriç’ten “100 Şarkıda Memleket Tarihi” Ağaçkakan Yayınları’ndan yayımlandı. Ağaçkakan Yayınları’na ait “Hazır Bilgi” serisinin dördüncü kitabı Murat Meriç’ten “100 Şarkıda Memleket Tarihi” oldu.

Murat Meriç memleket tarihinin yüze böldü ve 100 şarkıyla anlattı.  Üstelik kitabın içindeki karekodlar sayesinde şarkılar anında dinlenebiliyor. Bu enteresan popüler tarih çalışmasının her yaş ve çeşitten okura ilginç geleceğini, herkesin bir şeyler  öğreneceğini düşünüyoruz.

Kitabın önsözünden:

     “Tarih, okulda en uzak durduğum ders. Hayatımdaki tek bütünlemem, lise sonda girdiğim tarih bütünlemesi. Bugün “tarihçi” olarak anılıyor olmam, oldukça ironik bir durum. Bize öğretilen “tarih”, tanıklıklarda rastladığımız gibi değil. Tarihi şarkılarla bütünlemek, geçmişin izlerini şarkılarda sürmek, heyecanlı. Elinizde tuttuğunuz kitapta, bu heyecanı sizlerle paylaşıyorum.

20 Nisan 2016 Çarşamba

Şeyma Demir, Kızıl Kardelen Güneşinn Öptüğü Kiz

Kızıl Kardelen - Güneşin Öptüğü Kız

Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli okur yazar platformlarından biri olan Whattpad'ten yeni yazarların kitapları yayınlanmaya devam ediyor. Özellikle genç bir okuyucu ve yazar kitlesine sahip olan Whattpad yayıncıların da dikkatini çekmiş durumda.


İşte onlardan biri de Şeyma Demir. Genç yazarın "Kızıl Kardelen - Güneşin Öptüğü Kız" adlı kitabı piyasaya çıktı, Hayat Yayınları tarafından yayımlanan kitap Kızıl saçlı bir Çerkes kızının Karabey isimli bir savaşçı ile aşkını anlatıyor.

İşte kitaptan bir alıntı.

“Bu kızdan hanım olurdu, savaşçı bile olurdu. Bu kız tek başına Kara Bey’le yolculuk yapabilecek, ona cevap verebilecek cesarete sahip tek insandı. Kara Bey, genç kızın sözlerini işitirken kalbine mızraklar saplandı. Kendini nasıl bu kadar çirkin görüyordu? Babası muhakkak onu erkeklerden saklamak için sarıp sarmalamıştı, halkı ise görülmemiş güzelliğini kıskanmıştı.”

7 Nisan 2016 Perşembe

Süleyman Erdoğan: Üzümü Yemeden Bağını Sor

Beslenme ile ilgili önemli bir kitap "Üzümü Yemeden Bağını Sor"

Üzümü Yemeden Bağını Sor - Hayat Yayınları
Çocukken küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, ileriki yaşlarda şişmanlık problemini ortadan kaldıracaktır. Çocuk sosyal davranışlarda olduğu gibi yeme davranışında da anne ve babayı örnek alır. Anne ve babanın yeme alışkanlıkları nasılsa çocuğun da yeme alışkanlığı aynı şekilde gerçekleşir. Bir başka deyimle kendi yeme alışkanlıklarınız ve yemek yeme davranışlarınızı çocuklarınızda görebilirsiniz, bu noktada çocuk sizin aynanız olur.

Çocuğun yeme alışkanlığı önemli


Çocuğunuza düzgün yeme alışkanlıkları kazandırmak için sizin de evinizde düzgün, sağlıklı beslenmeniz; çocuğunuza örnek davranış geliştirmeniz gerekmektedir. Çocuk beslenme yönünden fazla yedirmek mahzurludur. Bu durum ileri yaşlarda damar sertliğine zemin teşkil eder. Çocukluk döneminde nişastayla besleme gibi dengesiz bir beslenmeyle şişmanlık ve bu arada D vitamini alamama sonucu olarak raşitizm gelişmektedir. Bu bebekler şişman olabilmektedir ama sıhhatli değildirler.

6 Nisan 2016 Çarşamba

Başarma Alışkanlığı Kitabı

Başarma Alışkanlığı Önemli Bir Kitap

Başarma Alışkanlığı Nobel  Yaşam Yayıncılık
Herhalde bir insanın en önemli düstülerinden biri başarma duygusudur. Nobel Yaşam yayıncılık tarafından yayımlanan bu kitabı önemli buluyorum:

Stanford Üniversitesindeki d.school kurucularından olan Bernard Roth, gerçekleşeceği konusunda umudumuzun olmadığı hedeflerimize ulaşmamız için bize, tasarımcı düşünme gücünü tanıtarak başarma alışkanlığını nasıl edinebileceğimizi anlatıyor. 




Tek kelime ile bu kitap muhteşem. 

Başarma Alışkanlığı, çağın gerektirdiği değişimi sağlamak için son zamanlarda kaleme alınan en yalın kitaplardan biri. Kolaylıkla ve sistemli bir şekilde değişimi ve dönüşümü sağlayarak kişideki kararlılığın ortaya çıkmasını hedefliyor ve başarıya giden yolun haritasını veriyor.

29 Mart 2016 Salı

Zebra Julius ve arkadaşlarının gladyatörlerle mücadelesi

Karikatürist Gary Northfield’ın çocuk grafik romanı “Zebra”, Pena Yayınları’ndan çıktı. Romalı askerler tarafından kaçırılarak arenada savaşmaları için tutsak alınan Zebra Julius ve arkadaşlarının verdiği özgürlük mücadelesi, mizahi bir dille anlatılıyor.

Zebra Julius, kendisini göle götüren abisinin yanından kaçarak heyecan verici bir maceraya atılır. Göldeki tüm hayvanlar bir aslanın geldiğini söyleyerek oradan kaçarlar ve Julius, bir yaban domuzu ile birlikte aslanla baş başa kalır. Bu üçlü daha sonra Romalı askerlerden kaçmaya çalışırken yakalanır ve arenaya çıkmak üzere Roma’ya Collezium’a götürülür.

Kısa sürede halkın sevgisini kazanan Julius’un diğer hayvanlarla birlikte gladyatöre karşı mücadelesi ile özgürlüğe kavuşma maceralarını anlatan kitap, aksiyon dolu ve komik öyküsüyle çocukların ilgisini çekiyor.

28 Mart 2016 Pazartesi

Yeni Başlayanlar İçin Can Yılmaz

Klişe Hayatlar Matbaası

Bu hafta yeni bir kita çıktı, İnkılap Kitabevinde gördüm. Küçük yaşlardan itibaren yazmaya başlayan, “geç olsun ama güç olmasın” diyen senarist, oyun yazarı, oyuncu Can Yılmaz’ın ilk kitabı Yeni Başlayanlar İçin Can Yılmaz: Klişe Hayatlar Matbaası İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı. Can Yılmaz birbirinden etkileyici öyküleriyle sizlerle! Yeni Başlayanlar İçin Can Yılmaz.

Can Yılmaz bir yazı dervişi… Neredeyse unuttuğumuz sokakları, insanları usta işi bir kurguyla diline dolayarak bize ait bir dünyanın, bizim tarafımızdan yazılmış öyküleriyle çıkıyor karşımıza Can Yılmaz. Huylarıyla, huysuzluklarıyla, sevinçleriyle, üzüntüleriyle ve daha bilmediğimiz, tanık olmadığımız pek çok özellikleriyle resmedilen bir dünya varKlişe Hayatlar Matbaası’nda. Büyümeden, hep çocuk kalarak, çocukluğumuzun elinden tutarak okuyalım bu öyküleri…
Klişe Hayatlar Matbaası, hikâye anlatıcılığı geleneğimizin eksik tuğlasını yerine oturtuyor.

Önüne Geçilemeyen Tutku
Çocukken yazdıklarına hayran olup onları çoğaltma duygusu yaşayan Can Yılmaz yazmaktan hiç geri durmadı, matbaacılık da yaptı macerasının başlangıcında. Öykülerini karbon kâğıtla çoğaltmasının nedeni bir başkasının beğenisine sunmak, belki övgüsünü alma dürtüsüydü. “Ellerini bir yere değdirme!” diyen annesi de, tüyü bitmemiş yazara, yazdıkları yüzünden fırça atan ilk yazıişleri müdürüydü belki de… Ve o zamandan beri bitmedi yazma sevdası.

17 Mart 2016 Perşembe

''Neboş'' Çocuklara ve Yetişkinlere Söyleyecek Çok Şeyi Olan Kitap

Neboş - Kitap
Günlerden bir gün, uçmaya pek hevesli bir martı yavrusunun yolu kapısını doğaya ve hayvanlara sonuna kadar açmış bir ada evinin bahçesine düşüverir. Daha doğrusu yavru martımız çatıdan göğe doğru uçacakken bahçeye doğru hafif bir iniş yapıverir az biraz da hasarla.

Fakat ev sakinleri Sedef ve Pide bu küçük detaya çok takılmazlar. Tıpkı zaman zaman ağırladıkları diğer tüm hayvan dostları gibi, damdan düşerek kapılarını çalan bu davetsiz misafire de “hoşgeldin” derler. Kitabımız da burada başlar.

Misafire verilen ilk isim “martı yavrusu” olur, sonra Nebahat, en sonunda da Neboş.
Neboş keyfine düşkün, çabuk öğrenen, muzipliğe bayılan, en önemlisi de yaşama ve uçma hayaline sıkı sıkıya bağlı bir martı yavrusudur. Bir yandan çok sevdiği balıkları ve peynirleri mideye indirir, öte yanda Pide’yle yüzmeye gider, küçük çaplı muzipliklerle ada evini şenlendirir. Tüm bunları yaparken de uçma alıştırmalarını hiç ama hiç aksatmaz…
“Davetsiz Misafir Neboş” hayata dair gerçek bir hikâye, gerçek bir kitap. Üstelik sadece çocuklara değil, yetişkinlere de söyleyecek çok şeyi var. Neboş’un hikâyesinde birbiri içine geçmiş benzetmeler, felsefi tartışmalar, bir yere bağlanmayan kurgular yok. Hayat var. O yüzden, diyoruz ki, “Felsefe yapmaya çalışan hayali martı Jonathan da kimmiş? Asıl bilgelik hayatın kendisinde. O yüzden siz iyisi mi hayat dersinizi gelin yavru martı Neboş’un gerçek hikâyesinden alın.”

Kim bilir belki hayata, dostluğa, yaşama azmine, ehlikeyifliğe ve muzipliğe dair ne insanlardan ne de hayali martılardan öğrenemediklerinizi damdan düşmüş yavru martı Neboş’tan öğrenirsiniz.

Sedef Özge

1973 yılında doğdu. Bütün çocuklar gibi bütün hayvanları çok seviyordu. Sonra büyüdüğünde de bütün hayvanları çok sevdi, oysa nedense bazı çocuklar büyüyünce hayvanları sevdiklerini unutuyor, ne tuhaf!  

Sedef, Pide’yle birlikte bir adada yaşıyor. Ama durun, tabii ki bu ada yalnızca onların adası değil, onlarla birlikte yüzlerce başka insan ve hayvan var adada. Bu aralar evde misafir olarak iki kedi var (geceleri mutfakta tıkırdayan fareyi saymazsak). Aslına bakarsanız artık kedilerin misafirlikleri bitti, onlar da Pide’yle Sedef’in ev arkadaşı oldu galiba. Adada ayrıca atlar, iki inek, horozlar, kirpiler ve tavşanlar var. Ama kurbağa yok. Sedef kurbağa seslerini dinleyerek uykuya dalmayı özlüyor bazen.

15 Mart 2016 Salı

Nil Karaibrahimgil bu hafta sonu D&R’da

Kadınlar için önemli işler başaran bir isim Nil Karaibrahimgil

Nil Karaibrahimgil - Kelebeğin Hayat Sırları - Kitap
Nil Karaibrahimgil, kadınlar için çok önemli bir isim, çok şeyler başarmış başarılı bir kadın. Sanatçının kendine özgü tarzı ve kadınları yüreklendiren bir duruşu var. Nil Karaibrahimgil, Kelebeğin Hayat Sırları adını verdiği kitabının imza gününde hayranları ile bir araya gelecek. 19 Mart Cumartesi günü 15.00’te, D&R Kanyon’da düzenlenecek imza gününde Karaibrahimgil, hem kitabını imzalayacak hem de okurları ile sohbet edecek.

Özellikle genç kızların idol olarak görebileceği bir sanatçı, yazar ve müzisyen, sanatçının duruşuna destek vermek için imza gününe katılmak, kitaplarını satın almak ve bu duruşu anlamak önemlidir. Sevelerine duyurulur.

Aynı gün pop müziğin başarılı isimlerinden Mehmet Erdem, müzikseverlerin büyük beğenisini toplayan “Hepsi Benim Yüzümden” albümünün imza gününde D&R Trump’ta hayranlarıyla buluşacakmış. 

11 Mart 2016 Cuma

Bursa Kitap Fuarı Başlıyor

Kitap Fuarı- Çilek Kitaplar 
Kuruluşumuz TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliğiişbirliğiyle düzenlenen Bursa 14. Kitap Fuarı19-27 Mart 2016 tarihleri arasındaTÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek Bursa KitapFuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Dokuz gün süresince düzenlenecek imza günleri ve etkinliklerde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacak.

Aralarında İlber OrtaylıAhmet TelliSibel EraslanGülten DayıoğluUğur Koşar,Şermin Çarkacı, Ercan Kesalİsmail SaymazÜstün DökmenPelin ÇiftTuna KiremitçiEmre KongarAtaol BehramoğluAhmet ŞimşirgilDeniz Kavukçuoğlu,Mustafa Armağan, Büşra Yılmaz, Fehim TaştekinAret Vartanyan ve Hakan Akdoğan’ın da bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşmak üzere Bursa KitapFuarı’nda olacak.

Cemil Meriç 100 Yaşında

8 Mart 2016 Salı

Psikolog Mehlika Dülger’in ilk romanı Kedra

Arka kapağına iliştirilmiş sürpriz kart ile okuru şaşırtan kitap KEDRA’nın yazarı, “okurum şaşırırken ben gülümsüyorum, çünkü hiçbir şeyin tesadüf olmadığına inanıyorum" diyor.


Mehlika Dülger - Kedra 
Bir hafta gibi kısa bir sürede ikinci bakısı yayınlanan, Psikolog Mehlika Dülger’in ilk romanı KEDRA, bir içsel yolculuk romanı olarak dikkat çekerken, her bir kitabının arka kapağına iliştirilmiş kişiye dair mesaj kartları ile de okura adeta “hiçbir şey tesadüf değildir” dedirtiyor.

Kitabın felsefesini "Gölgedeki karanlığınla buluşmazsan, yaşam her daim içinde yarım kalır" olarak tanımlayan Psikolog Mehlika Dülger, “KEDRA’da, psikoloji bilimi ve spritüel bilinç, roman örgüsünde el ele yürüyor. Kitap, okurun kendi içine dönme yolculuğunda, okura terapist olarak eşlik ediyor” diyor.

Okur ile yazar arasında özel bir bağ kurduran, okura kendini özel hissettiren mesaj kartları

Tüm Türkiye’de satışta olan KEDRA’nın her birinin arka kapağında, yazarın okuyucu için yazdığı bir mesaj kartı yer alıyor. Mehlika Dülger bu mesaj kartları ile ilgili; “ilk kitabını çıkaran bir yazar olarak, kitabın arka iç kapağının içine hazırladığım kişisel mesajlar ile bir farklılık yaratmak istedim. Okurumla bu yolla, ilk bağı daha kolay kurabileceğime inandım. Okurumun kendini özel hissetme ihtiyacına dokunmak ve kendinden bir parça bulmasını arzu ettim. Sanırım biraz da okurumun içindeki çocuğa dokunarak eğlence katmak istedim” diyor.

1 Mart 2016 Salı

İstanbul İşgal Altında Kitabı Bloggerlara Tavsiye Edilir

İşgal Altında İstanbul

İstanbul İşgal Altında Kitabı - Blog -Blogger
Ali Karayaka, İnkılap Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı İşgal Altında İstanbul ’da yönetimi elinden alınan İşgal İstanbulu’nun o günlerine belgelerle ışık tutuyor.

İşgal Altında İstanbul

Ali Karayaka, İnkılap Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı İşgal Altında İstanbul ’da yönetimi elinden alınan İşgal İstanbulu’nun o günlerine belgelerle ışık tutuyor.


5 yıl süren işgalde yaşananlar


I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf Devletleriyle imzaladığı Mondros Mütarekesi sonucu, Müttefik Devletlerin 5 yıl sürecek olan İstanbul’u işgal süreci yaşanıyordu. Bu günlerde işgal güçleri, şehirdeki bir kısım kamu binalarına ve özel mülklere el koyarken, şehrin işlek caddelerinde de gövde gösterileri yaptılar.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nın sürdüğü bu yıllarda, işgal güçleri İstanbul’da mütareke, polis, sağlık, gıda, cezaevi, sansür, pasaport gibi komisyonlar kurarak şehrin denetimini kontrol altına aldılar.

Ali Karayaka İşgal Altında İstanbul ’da yönetimi elinden alınan İşgal İstanbulu’nun o günlerine belgelerle ışık tutuyor.


Ali Karayaka kimdir?

1949 İstanbul doğumlu yazar 1974 yılında İstanbul Üniversitesi’nden mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih bölümünde yüksek lisansını bitirdi ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim dalında Edebiyat Bilim Uzmanı unvanını aldı (1991).
Mütareke Dönemi olaylarını ve Türk polisini konu alan yayımlanmış çeşitli makalelerinin yanı sıra 2001 yılında yayımlanmış Milli Mücadele’de Manda Sorunu Harbord ve King-Crane Heyetleri isimli bir kitabı bulunan yazarımız; yakın tarihimizde önemli yer tutan “İşgal İstanbulu”nu arşiv belgeleri, yerli ve yabancı kaynaklar üzerinden araştırarak kaleme aldığı bu yeni çalışmasıyla işgal günlerindeki önemli olayların bilgilerini okuyucuya sunmaktadır.

29 Şubat 2016 Pazartesi

Ayşe Kulin "Tutsak Güneş"i İmzalıyor

Ayşe Kulin Mall Of istanbul'da İmza Gününde


Ayşe Kuin - Tutsak Güneş Kitabını İmzalıyor
Türkiye’nin en büyük alışveriş, eğlence ve yaşam merkezi Mall of İstanbul, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Ayşe Kulin’i okurlarıyla bir araya getiriyor. Yazar olma hayallerinin peşinden koşan ve bugün Çağdaş Türk Edebiyatı’nın en başarılı kadın yazarlarından biri olmayı başaran Ayşe Kulin, son romanı ‘Tutsak Güneş’ ve biyografik roman tarzındaki kitabı ‘Hayal’i okuyucuları için imzalayacak. İmza günü 5 Mart 2016 Cuma, saat 15.00’te Mall of İstanbul’daki Amfi Tiyatro’da olacak.

Ayşe Kulin kimdir?

26 Ağustos 1941 İstanbul doğumlu Türk gazeteci ve yazar Ayşe Kulin biyografi, öykü, roman tarzında 28 kitap kaleme aldı. Yalın ve akıcı bir dil kullanan yazarın pek çok eseri senaryolaştırıldı ve beyazperdeye aktarıldı. 1984 yılında öykülerden oluşan ilk kitabı ‘Güneşe Dön Yüzünü’yü yayımlayan Ayşe Kulin, tarihi roman tarzında yazdığı eserlerle de büyük ilgi gördü. Eserleri dizileştirilip pek çok özel kanalda yayınlandı. Ayşe Kulin; Gülizar öyküsünden Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdığı filmiyle aldığı Kültür Bakanlığı ödülü, Ayaşlı ve Kiracılar dizisi-Tiyatro Yazarları Derneği En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü (1986), Foto Sabah Resimleri-Haldun Taner Öykü Ödülü (1996), Foto Sabah Resimleri-Sait Faik Hikaye Armağanı (1997), Adı:Aylin-İstanbul İletişim Fakültesi Yılın Yazarı Ödülü (1997), Sevdalinka-İstanbul İletişim Fakültesi, Yılın Romanı (1999) ödülleri sahibidir.

Radi Dikici İstanbul'un Dört Dönemi Anlatılıyor

Kutsal Haç şimdi nerede? sorusunun yanıtı bu kitapta."
Beğendiğim kitaplardan birisi Radi Dikici tarafından yazılmış ve Remzi Kitabevi tarafımdan yayımlanmış. 
Kitapta şehirlerin kraliçesinin M.Ö 657 yılında Kral Byzas tarafından kurulmasıyla başlayan ve 1924’te Osmanlı hanedanının son bulmasına kadar uzanan yaklaşık 2600 yıllık öyküsünü anlatıyor. Byzantion (Byzantium), Augusta Antonina, Konstantinople (Yeni Roma) ve Osmanlı’nın İstanbul’u adıyla kentin dört dönemini birçok bilinmeyen yönleriyle bir roman tadında sunuyor. Kentin çağlar boyu sosyal yaşamın merkezi haline gelişi; İlk üniversitenin kuruluşu; Bugünkü hukuk düzeninin temellerinin oluşumu; Hıristiyan inancının tespit edildiği İznik Konsili ve Akidesi; İlk kez gün ışığına çıkan belgelerle 54 gün süren Fetih; 471 yıllık birçok yönünü bilmediğimiz Osmanlı yönetimi; Yepyeni harita, resim ve tablolarla İstanbul’un dört dönemi...
Tavsiye ederim. İstanbul severler ve tarihi romanları okumayı sevenler bu kitabı beğenecek.

26 Şubat 2016 Cuma

Özge Lokmankehim'den Kitap Etkinliği

Özge Lokman Hekim-Çocukların Sevgilisi
Çocuklar, çocuklar gönlümün orta yeri çocuklar. Güzel bir okuma etkinliği var çocuklarla nasıl zevkli seyahat edileceği konusunda rehberlik etmesi bakımından ebeveynler tarafından büyük ilgi gören Kemal’in Londra Günlüğü kitabının yazarı ve sehrincocukhali.com’un kurucusu Özge A. Lokmanhekim, düzenlediği “Okuma Atölyesi” ile minik okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

27 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te Akbatı AVYM’de gerçekleşecek olan “Okuma Atölyesi”nde çocuklar Kemal’in Londra Günlüğü’nün sayfalarını karıştırırken sürpriz oyunlar ve etkinliklerle Londra’yı keşfedecekler! Çocukların okuma alışkanlığı için güzel bir etkinlik diye düşünüyorum.

22 Şubat 2016 Pazartesi

Ayşe Birsel’in "Sevdigin Hayati Tasarla" İsimli Kitabı

paşabahçe
Ayşe Birsel- Sevdiğin Hayatı Tasarla
Paşabahçe Mağazaları ve Paşabahçe için yaptığı tasarımlarla büyük beğeni toplayan Ayşe Birsel, deneyimlerini yeni kitabı ‘Sevdiğin Hayatı Tasarla’ ile okuyuculara aktaracak. Ayşe Birsel, yeni kitabını 19 Şubat Cuma günü Paşabahçe Teşvikiye Mağazasında, Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel’in de katıldığı imza günü ile tanıttı.

Sektörde 20 yılı aşkın süredir yaptığı tasarımlar ile birçok ödüle layık görülen Ayşe Birsel’in Paşabahçe Mağazaları’nın İstanbul’daki 10 mağazasında satışa sunulan kitabı, bir tasarımcı olarak çalışmalarında kullandığı ilkeleri hayata uygulayarak, insanların hayal ettikleri eğlenceli ve ilham dolu hayatı oluşturmaları konusunda onlara yardımcı olmayı hedefliyor. Kitap, sıradan insanların bu ilkeleri uygulayarak hayatla ilgili daha farklı düşünmelerine ve daha mutlu, verimli bireylere dönüşmelerinde ilham veriyor.

17 Şubat 2016 Çarşamba

Mark Pastor'un Karanlık Barseolana İsimli Kitabı Yayında

Blogger Bolat Bu kitabın Kapağından etkilendi


barselona karanlık
Karanlık Barselona - Mark Pastor
İlginç bir kitapla karşı karşıyayız. Yazarın okuyacağım ilk kitabı bu olacak. Yılın en iyi polisiyelerinden olan Karanlık Barselona Esen Kitap etiketiyle raflarda! “Korkunç olduğu kadar merak uyandırıcı… Sıradışı, berrak bir kalem… Şiddetle önerilir.”Independent

20. yüzyılın başları, Barselona…

Yoksulların ve özellikle hayat kadınlarının çocukları, halkın “vampir” ya da “Barselona Canavarı” ismini taktığı biri tarafından kaçırılır ve çocuklara ne olduğu öğrenilemez.
Emniyet Müdürlüğü ve vali, kaçırılma olaylarının gerçek olmadığını, gerçek olsa bile kimsenin yoksul çocuklar için uğraşacak zamanı olmadığını düşünür. 

"Şikâyet yoksa, dava da yoktur."

Okumayı 17 yaşında öğrenmesine rağmen polisiye roman tutkunu olan Komiser Corvo, işin peşini bırakmanın vicdansızlık olacağına inanır. Anne ve babaların korku içinde yaşadığı bir şehirde, açılmayan davaların peşini bırakmaya niyeti yoktur. Komiser Corvo, suçun normalleştiği bir dönemde, kalabalık Barselona sokaklarında, hırsızlar, akıl hastaları, kumarhaneler, genelevler, yoksul mahalleler, zenginlere ve makam sahibi kişilere satılan çocuklar, rüşvetle susturulmuş polisler ve çürümüş bir adalet sistemi içinde “Barselona Canavarı"nı bulabilecek mi?

16 Şubat 2016 Salı

Blog Okurum, Çirkin İnsan Yoktur!

Cerrah Op. Bülent Cihantimur'un kitabı “Yaşlanmayı Reddet” 

Yaşlanmayı Reddet Kitabı

Hepimiz, güzel yaratıldık, hepimiz güzeliz ve hiçbirimiz yaşlanmayı istemiyoruz. “Yaşlanmayı Reddet” okuyucuyu uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Aykırı bir tavırla, “kusur güzeldir!” diyor; sistemin dayattığı güzellik ve genç kalma normlarını dışlayarak, neden kendimizi olduğumuz gibi sevmemiz gerektiğini vurguluyor.

  • Cildimizi ve bedenimizi nasıl koruyacağız? Müdahale edebileceğimiz ya da edemeyeceğimiz faktörler neler?
  • Örümcek Ağı estetiği ve dünya literatürüne girmiş diğer Cihantimur teknikleri nedir?
  • Neler sizi daha genç ve dinamik gösterir?
  • Burun neden estetik açıdan çok da elzem değildir? Daha önemli olan o 4 bölge neresi?
  • Fizyolojik olarak yaşlanırken, nasıl yaşlanmayı reddedeceksiniz?
  • Torun estetiği nedir?
  • Kör olsanız ya da bir adada yalnız başınıza kalsanız, yine de estetik müdahalelere başvurur muydunuz?
  • İhtiyaçlar mertebesinde estetik cerrahiden nasıl ve ne zaman yardım almalısınız? Operasyona hazırlanırken almanız gereken önlemler, cerrahın etik duruşu neler olmalı?
  • Güzelliğin ve gençliğin kadın erkek ilişkilerindeki yeri ve önemi nedir?
  • Neden krem sürmelisiniz?

gibi başlıklara açıklamalar, hastaların kendilerini ifade ettiği “Yeni Hayat” hikayeleri ve çok daha fazlası bu kitapta!

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Op. Bülent Cihantimur, “Yaşlanmayı Reddet” diyerek güzelliği, yaşlanmayı, kadın erkek ilişkilerinin buna sirayetini, doktor hasta ilişkilerini, yaratılışımızın temelinde bulunan güzelliği korumak için nelere odaklanmamız gerektiğini, estetik cerrahinin diğer mucizelerini anlatıyor.

Astrolog Anıl Can’ın "Duyguların Enerjisi" Kitabı Yayında

Duyguların Enerjisi Kitabı


duyguların enerjisi
Duyguların Enerjisi - Anıl Can
Kişisel Gelişim Uzmanı ve Astrolog Anıl Can’ın Duyguların Enerjisi adlı yeni kitabının lansmanı 15 Şubat Pazartesi günü gerçekleşti.

Okan Karacan’ın ev sahipliğinde Lezzetinize adlı restoranda düzenlenen lansmana Deniz Akkaya, Ceyhun Fersoy, Begüm Öner gibi ünlü isimlerin katılımının yanı sıra okurların da ilgisi büyük oldu!
Değişim, mutluluk diye dikte edilenlerin ötesinde insanın kendini tanımasının önemine vurgu yapan Anıl Can, Duyguların Enerjisi kitabının insanın kendini tanımasına kapı açtığını ve bu adımdan sonra hayatların nasıl değişebileceğini anlattı.

Kitabı okuyanların bu kitabı daha iyi anlatacağını söyleyen Anıl Can, psikoterapi çalışmalarına da katılıp hayatlarına yön veren Deniz Akkaya ve Okan Karacan’a sözü bıraktı.
Deniz Akkaya: “Türkiye’de kişisel gelişim kitaplarına baktığımızda ciddi bir kavram karışıklığı ve bilgi kirliliği var!”

Deniz Seki’den mektup ve kitap var

İnsan olanın başına her iş gelir "Denizin Dibi"

Deniz Seki Kitabı Denizin Dibi
Değerli blog okurlarım, insan olanın başına her iş gelir. Deniz Seki'nin Topraksız Zincirlikuyu dediği cezaevinde kaleme aldığı satırlarını Deniz’in Dibi’nde toplayan Deniz Seki’nin yaşadığı zorlu süreci kendisinden dinleyeceksiniz.

İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan Deniz’in Dibi’nde daha önce tanışmadığınız bir Deniz Seki’yle karşılaşacaksınız. Sanatçının içinden gelenleri paylaştığı kitabında ayrıca daha önce başka yerde yayımlanmamış şiirlerini de okuyacaksınız.

Deniz Seki’den mektup var! Denizin Dibi
Topraksız Zincirlikuyu dediği cezaevinde kaleme aldığı satırlarını Deniz’in Dibi’nde toplayan Deniz Seki’nin yaşadığı zorlu süreci kendisinden dinleyeceksiniz.


İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan Deniz’in Dibi’nde daha önce tanışmadığınız bir Deniz Seki’yle karşılaşacaksınız. Sanatçının içinden gelenleri paylaştığı kitabında ayrıca daha önce başka yerde yayımlanmamış şiirlerini de okuyacaksınız. 

15 Şubat 2016 Pazartesi

Blog Yazarları, BB_Ayça Güçlüten'in Yeni Kitabı "ODA" Çıktı!

Ayça Güçlütekin'den yeni kitap "Oda"


2014’te yayımlanan ilk romanı Uykusuz ile kurgu ile gerçeğin sınırlarını, yoklayan Ayça Güçlüten, bu defa gerçekle kurmacanın kendi yaşam alanındaki buluşmasından sızanları anlatıyor.

ODA, 12 Şubat itibariyle ise tüm kitap satış sitelerinde satışa sunuldu. 24 Şubat  itibariyle ise raflarda okurla buluşuyor.  ODA, 3 bölümden oluşan bir anlatı. Kız Islığı, Oda ve Hissiyat başlıklarını taşıyan bölümlerden oluşan kitap, yazarın yıllardır tuttuğu notlardan yola çıkılarak derlendi.


Oda Kitabından Alıntılar


Ben de bir kader sahibiyim

Ama esaslı bir reddiye yazdım ona

Kimin okuduğunu bilmediğim

Ben de okumadım

Lütfen kötü yola düşsün şu teneke zihnim


Tıkansın ona giden tüm yollar

Benliğimle ilgili tüm delilleri bir bir yok edebiliyorum

Gururuma düzenlediğim suikast hakkında onurumun hiçbir bilgisi yok

Bu pis planı büyük can sıkıntısıyla cebelleşirken kırık bir kalemle yazmıştım


34 öykü yazarı İstanbul'da buluşuyor: Asıl hikâye şimdi başlıyor…

Bu etkinliği kitapseverlere ve öykü severlere tavsiye ediyorum



Güzel bir etkinlik başlıyor. Zeytinburnu Belediyesi, özgün bir festivalle kültür sanat alanında bir ilke daha imza atıyor. Türkiye’nin ve dünyanın önemli öykücüleri, 16-20 Şubat tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nde buluşuyor. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali dolayısıyla düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın “Heyecanımızı paylaştığınız için müteşekkiriz. Yerel yönetimlerin kültürel çalışmalarının sıklıkla konuşulduğu bir zamanda Zeytinburnu Belediyesi olarak örnek bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Onursal Başkanlığını usta öykücü Rasim Özdenören’in yapacağı Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali ile kaynağını yüz yıllık hikaye geleneğinden alan öyküyü gündeme getiriyoruz” dedi. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nin danışmanlığını öykü yazarı Cemal Şakar, festival koordinatörlüğünü ise öykü yazarı Aykut Ertuğrul yapıyor.

9 Şubat 2016 Salı

“Arapça Kitap Fuarı” Kapılarını Açıyor

Türkiye Yazarlar Birliği  Öncülüğünde “Arapça Kitap Fuarı” Kapılarını Açılıyor


haşimi yayınları
Arapça Kitap Fuarı
Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınları işbirliğiyle Türkiye Arapça Kitap Fuarı 12-21 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da başlıyor. Cağaloğlu'ndaki Kızlarağası Medresesi'nde yapılacak fuara Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas ve Kuveyt gibi 15 farklı ülkeden katılımcı ve ziyaretçiler yer alacak. 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesinin beklendiği organizasyon öncesinde 10 Şubat Çarşamba günü(Yarın) Saat 10:00’da Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde kahvaltılı basın toplantısı düzenlenecek.

Musuki dinletileriyle tam bir kültür şölenine dönüşecek olan fuarda siyaset dünyasının önemli isimlerinin katılması bekleniyor. Bu fuar aynı zamanda Türkiye'deki Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil gibi yazarların eserlerinin Arapçaya çevrilmesi, Arap dünyasındaki önemli yazarların eserlerinin de Türkçeye çevrilmesine vesile olarak,iki coğrafya arasındaki kültürel iş birliğinin bir başlangıç noktası olacak.