29 Şubat 2016 Pazartesi

Ayşe Kulin "Tutsak Güneş"i İmzalıyor

Ayşe Kulin Mall Of istanbul'da İmza Gününde


Ayşe Kuin - Tutsak Güneş Kitabını İmzalıyor
Türkiye’nin en büyük alışveriş, eğlence ve yaşam merkezi Mall of İstanbul, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Ayşe Kulin’i okurlarıyla bir araya getiriyor. Yazar olma hayallerinin peşinden koşan ve bugün Çağdaş Türk Edebiyatı’nın en başarılı kadın yazarlarından biri olmayı başaran Ayşe Kulin, son romanı ‘Tutsak Güneş’ ve biyografik roman tarzındaki kitabı ‘Hayal’i okuyucuları için imzalayacak. İmza günü 5 Mart 2016 Cuma, saat 15.00’te Mall of İstanbul’daki Amfi Tiyatro’da olacak.

Ayşe Kulin kimdir?

26 Ağustos 1941 İstanbul doğumlu Türk gazeteci ve yazar Ayşe Kulin biyografi, öykü, roman tarzında 28 kitap kaleme aldı. Yalın ve akıcı bir dil kullanan yazarın pek çok eseri senaryolaştırıldı ve beyazperdeye aktarıldı. 1984 yılında öykülerden oluşan ilk kitabı ‘Güneşe Dön Yüzünü’yü yayımlayan Ayşe Kulin, tarihi roman tarzında yazdığı eserlerle de büyük ilgi gördü. Eserleri dizileştirilip pek çok özel kanalda yayınlandı. Ayşe Kulin; Gülizar öyküsünden Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdığı filmiyle aldığı Kültür Bakanlığı ödülü, Ayaşlı ve Kiracılar dizisi-Tiyatro Yazarları Derneği En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü (1986), Foto Sabah Resimleri-Haldun Taner Öykü Ödülü (1996), Foto Sabah Resimleri-Sait Faik Hikaye Armağanı (1997), Adı:Aylin-İstanbul İletişim Fakültesi Yılın Yazarı Ödülü (1997), Sevdalinka-İstanbul İletişim Fakültesi, Yılın Romanı (1999) ödülleri sahibidir.

Radi Dikici İstanbul'un Dört Dönemi Anlatılıyor

Kutsal Haç şimdi nerede? sorusunun yanıtı bu kitapta."
Beğendiğim kitaplardan birisi Radi Dikici tarafından yazılmış ve Remzi Kitabevi tarafımdan yayımlanmış. 
Kitapta şehirlerin kraliçesinin M.Ö 657 yılında Kral Byzas tarafından kurulmasıyla başlayan ve 1924’te Osmanlı hanedanının son bulmasına kadar uzanan yaklaşık 2600 yıllık öyküsünü anlatıyor. Byzantion (Byzantium), Augusta Antonina, Konstantinople (Yeni Roma) ve Osmanlı’nın İstanbul’u adıyla kentin dört dönemini birçok bilinmeyen yönleriyle bir roman tadında sunuyor. Kentin çağlar boyu sosyal yaşamın merkezi haline gelişi; İlk üniversitenin kuruluşu; Bugünkü hukuk düzeninin temellerinin oluşumu; Hıristiyan inancının tespit edildiği İznik Konsili ve Akidesi; İlk kez gün ışığına çıkan belgelerle 54 gün süren Fetih; 471 yıllık birçok yönünü bilmediğimiz Osmanlı yönetimi; Yepyeni harita, resim ve tablolarla İstanbul’un dört dönemi...
Tavsiye ederim. İstanbul severler ve tarihi romanları okumayı sevenler bu kitabı beğenecek.

26 Şubat 2016 Cuma

Özge Lokmankehim'den Kitap Etkinliği

Özge Lokman Hekim-Çocukların Sevgilisi
Çocuklar, çocuklar gönlümün orta yeri çocuklar. Güzel bir okuma etkinliği var çocuklarla nasıl zevkli seyahat edileceği konusunda rehberlik etmesi bakımından ebeveynler tarafından büyük ilgi gören Kemal’in Londra Günlüğü kitabının yazarı ve sehrincocukhali.com’un kurucusu Özge A. Lokmanhekim, düzenlediği “Okuma Atölyesi” ile minik okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

27 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te Akbatı AVYM’de gerçekleşecek olan “Okuma Atölyesi”nde çocuklar Kemal’in Londra Günlüğü’nün sayfalarını karıştırırken sürpriz oyunlar ve etkinliklerle Londra’yı keşfedecekler! Çocukların okuma alışkanlığı için güzel bir etkinlik diye düşünüyorum.

22 Şubat 2016 Pazartesi

Ayşe Birsel’in "Sevdigin Hayati Tasarla" İsimli Kitabı

paşabahçe
Ayşe Birsel- Sevdiğin Hayatı Tasarla
Paşabahçe Mağazaları ve Paşabahçe için yaptığı tasarımlarla büyük beğeni toplayan Ayşe Birsel, deneyimlerini yeni kitabı ‘Sevdiğin Hayatı Tasarla’ ile okuyuculara aktaracak. Ayşe Birsel, yeni kitabını 19 Şubat Cuma günü Paşabahçe Teşvikiye Mağazasında, Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel’in de katıldığı imza günü ile tanıttı.

Sektörde 20 yılı aşkın süredir yaptığı tasarımlar ile birçok ödüle layık görülen Ayşe Birsel’in Paşabahçe Mağazaları’nın İstanbul’daki 10 mağazasında satışa sunulan kitabı, bir tasarımcı olarak çalışmalarında kullandığı ilkeleri hayata uygulayarak, insanların hayal ettikleri eğlenceli ve ilham dolu hayatı oluşturmaları konusunda onlara yardımcı olmayı hedefliyor. Kitap, sıradan insanların bu ilkeleri uygulayarak hayatla ilgili daha farklı düşünmelerine ve daha mutlu, verimli bireylere dönüşmelerinde ilham veriyor.

17 Şubat 2016 Çarşamba

Mark Pastor'un Karanlık Barseolana İsimli Kitabı Yayında

Blogger Bolat Bu kitabın Kapağından etkilendi


barselona karanlık
Karanlık Barselona - Mark Pastor
İlginç bir kitapla karşı karşıyayız. Yazarın okuyacağım ilk kitabı bu olacak. Yılın en iyi polisiyelerinden olan Karanlık Barselona Esen Kitap etiketiyle raflarda! “Korkunç olduğu kadar merak uyandırıcı… Sıradışı, berrak bir kalem… Şiddetle önerilir.”Independent

20. yüzyılın başları, Barselona…

Yoksulların ve özellikle hayat kadınlarının çocukları, halkın “vampir” ya da “Barselona Canavarı” ismini taktığı biri tarafından kaçırılır ve çocuklara ne olduğu öğrenilemez.
Emniyet Müdürlüğü ve vali, kaçırılma olaylarının gerçek olmadığını, gerçek olsa bile kimsenin yoksul çocuklar için uğraşacak zamanı olmadığını düşünür. 

"Şikâyet yoksa, dava da yoktur."

Okumayı 17 yaşında öğrenmesine rağmen polisiye roman tutkunu olan Komiser Corvo, işin peşini bırakmanın vicdansızlık olacağına inanır. Anne ve babaların korku içinde yaşadığı bir şehirde, açılmayan davaların peşini bırakmaya niyeti yoktur. Komiser Corvo, suçun normalleştiği bir dönemde, kalabalık Barselona sokaklarında, hırsızlar, akıl hastaları, kumarhaneler, genelevler, yoksul mahalleler, zenginlere ve makam sahibi kişilere satılan çocuklar, rüşvetle susturulmuş polisler ve çürümüş bir adalet sistemi içinde “Barselona Canavarı"nı bulabilecek mi?

16 Şubat 2016 Salı

Blog Okurum, Çirkin İnsan Yoktur!

Cerrah Op. Bülent Cihantimur'un kitabı “Yaşlanmayı Reddet” 

Yaşlanmayı Reddet Kitabı

Hepimiz, güzel yaratıldık, hepimiz güzeliz ve hiçbirimiz yaşlanmayı istemiyoruz. “Yaşlanmayı Reddet” okuyucuyu uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Aykırı bir tavırla, “kusur güzeldir!” diyor; sistemin dayattığı güzellik ve genç kalma normlarını dışlayarak, neden kendimizi olduğumuz gibi sevmemiz gerektiğini vurguluyor.

  • Cildimizi ve bedenimizi nasıl koruyacağız? Müdahale edebileceğimiz ya da edemeyeceğimiz faktörler neler?
  • Örümcek Ağı estetiği ve dünya literatürüne girmiş diğer Cihantimur teknikleri nedir?
  • Neler sizi daha genç ve dinamik gösterir?
  • Burun neden estetik açıdan çok da elzem değildir? Daha önemli olan o 4 bölge neresi?
  • Fizyolojik olarak yaşlanırken, nasıl yaşlanmayı reddedeceksiniz?
  • Torun estetiği nedir?
  • Kör olsanız ya da bir adada yalnız başınıza kalsanız, yine de estetik müdahalelere başvurur muydunuz?
  • İhtiyaçlar mertebesinde estetik cerrahiden nasıl ve ne zaman yardım almalısınız? Operasyona hazırlanırken almanız gereken önlemler, cerrahın etik duruşu neler olmalı?
  • Güzelliğin ve gençliğin kadın erkek ilişkilerindeki yeri ve önemi nedir?
  • Neden krem sürmelisiniz?

gibi başlıklara açıklamalar, hastaların kendilerini ifade ettiği “Yeni Hayat” hikayeleri ve çok daha fazlası bu kitapta!

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Op. Bülent Cihantimur, “Yaşlanmayı Reddet” diyerek güzelliği, yaşlanmayı, kadın erkek ilişkilerinin buna sirayetini, doktor hasta ilişkilerini, yaratılışımızın temelinde bulunan güzelliği korumak için nelere odaklanmamız gerektiğini, estetik cerrahinin diğer mucizelerini anlatıyor.

Astrolog Anıl Can’ın "Duyguların Enerjisi" Kitabı Yayında

Duyguların Enerjisi Kitabı


duyguların enerjisi
Duyguların Enerjisi - Anıl Can
Kişisel Gelişim Uzmanı ve Astrolog Anıl Can’ın Duyguların Enerjisi adlı yeni kitabının lansmanı 15 Şubat Pazartesi günü gerçekleşti.

Okan Karacan’ın ev sahipliğinde Lezzetinize adlı restoranda düzenlenen lansmana Deniz Akkaya, Ceyhun Fersoy, Begüm Öner gibi ünlü isimlerin katılımının yanı sıra okurların da ilgisi büyük oldu!
Değişim, mutluluk diye dikte edilenlerin ötesinde insanın kendini tanımasının önemine vurgu yapan Anıl Can, Duyguların Enerjisi kitabının insanın kendini tanımasına kapı açtığını ve bu adımdan sonra hayatların nasıl değişebileceğini anlattı.

Kitabı okuyanların bu kitabı daha iyi anlatacağını söyleyen Anıl Can, psikoterapi çalışmalarına da katılıp hayatlarına yön veren Deniz Akkaya ve Okan Karacan’a sözü bıraktı.
Deniz Akkaya: “Türkiye’de kişisel gelişim kitaplarına baktığımızda ciddi bir kavram karışıklığı ve bilgi kirliliği var!”

Deniz Seki’den mektup ve kitap var

İnsan olanın başına her iş gelir "Denizin Dibi"

Deniz Seki Kitabı Denizin Dibi
Değerli blog okurlarım, insan olanın başına her iş gelir. Deniz Seki'nin Topraksız Zincirlikuyu dediği cezaevinde kaleme aldığı satırlarını Deniz’in Dibi’nde toplayan Deniz Seki’nin yaşadığı zorlu süreci kendisinden dinleyeceksiniz.

İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan Deniz’in Dibi’nde daha önce tanışmadığınız bir Deniz Seki’yle karşılaşacaksınız. Sanatçının içinden gelenleri paylaştığı kitabında ayrıca daha önce başka yerde yayımlanmamış şiirlerini de okuyacaksınız.

Deniz Seki’den mektup var! Denizin Dibi
Topraksız Zincirlikuyu dediği cezaevinde kaleme aldığı satırlarını Deniz’in Dibi’nde toplayan Deniz Seki’nin yaşadığı zorlu süreci kendisinden dinleyeceksiniz.


İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan Deniz’in Dibi’nde daha önce tanışmadığınız bir Deniz Seki’yle karşılaşacaksınız. Sanatçının içinden gelenleri paylaştığı kitabında ayrıca daha önce başka yerde yayımlanmamış şiirlerini de okuyacaksınız. 

15 Şubat 2016 Pazartesi

Blog Yazarları, BB_Ayça Güçlüten'in Yeni Kitabı "ODA" Çıktı!

Ayça Güçlütekin'den yeni kitap "Oda"


2014’te yayımlanan ilk romanı Uykusuz ile kurgu ile gerçeğin sınırlarını, yoklayan Ayça Güçlüten, bu defa gerçekle kurmacanın kendi yaşam alanındaki buluşmasından sızanları anlatıyor.

ODA, 12 Şubat itibariyle ise tüm kitap satış sitelerinde satışa sunuldu. 24 Şubat  itibariyle ise raflarda okurla buluşuyor.  ODA, 3 bölümden oluşan bir anlatı. Kız Islığı, Oda ve Hissiyat başlıklarını taşıyan bölümlerden oluşan kitap, yazarın yıllardır tuttuğu notlardan yola çıkılarak derlendi.


Oda Kitabından Alıntılar


Ben de bir kader sahibiyim

Ama esaslı bir reddiye yazdım ona

Kimin okuduğunu bilmediğim

Ben de okumadım

Lütfen kötü yola düşsün şu teneke zihnim


Tıkansın ona giden tüm yollar

Benliğimle ilgili tüm delilleri bir bir yok edebiliyorum

Gururuma düzenlediğim suikast hakkında onurumun hiçbir bilgisi yok

Bu pis planı büyük can sıkıntısıyla cebelleşirken kırık bir kalemle yazmıştım


34 öykü yazarı İstanbul'da buluşuyor: Asıl hikâye şimdi başlıyor…

Bu etkinliği kitapseverlere ve öykü severlere tavsiye ediyorum



Güzel bir etkinlik başlıyor. Zeytinburnu Belediyesi, özgün bir festivalle kültür sanat alanında bir ilke daha imza atıyor. Türkiye’nin ve dünyanın önemli öykücüleri, 16-20 Şubat tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nde buluşuyor. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali dolayısıyla düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın “Heyecanımızı paylaştığınız için müteşekkiriz. Yerel yönetimlerin kültürel çalışmalarının sıklıkla konuşulduğu bir zamanda Zeytinburnu Belediyesi olarak örnek bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Onursal Başkanlığını usta öykücü Rasim Özdenören’in yapacağı Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali ile kaynağını yüz yıllık hikaye geleneğinden alan öyküyü gündeme getiriyoruz” dedi. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali’nin danışmanlığını öykü yazarı Cemal Şakar, festival koordinatörlüğünü ise öykü yazarı Aykut Ertuğrul yapıyor.

9 Şubat 2016 Salı

“Arapça Kitap Fuarı” Kapılarını Açıyor

Türkiye Yazarlar Birliği  Öncülüğünde “Arapça Kitap Fuarı” Kapılarını Açılıyor


haşimi yayınları
Arapça Kitap Fuarı
Türkiye Yazarlar Birliği ve Haşimi Yayınları işbirliğiyle Türkiye Arapça Kitap Fuarı 12-21 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da başlıyor. Cağaloğlu'ndaki Kızlarağası Medresesi'nde yapılacak fuara Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Fas ve Kuveyt gibi 15 farklı ülkeden katılımcı ve ziyaretçiler yer alacak. 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesinin beklendiği organizasyon öncesinde 10 Şubat Çarşamba günü(Yarın) Saat 10:00’da Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinde kahvaltılı basın toplantısı düzenlenecek.

Musuki dinletileriyle tam bir kültür şölenine dönüşecek olan fuarda siyaset dünyasının önemli isimlerinin katılması bekleniyor. Bu fuar aynı zamanda Türkiye'deki Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil gibi yazarların eserlerinin Arapçaya çevrilmesi, Arap dünyasındaki önemli yazarların eserlerinin de Türkçeye çevrilmesine vesile olarak,iki coğrafya arasındaki kültürel iş birliğinin bir başlangıç noktası olacak.

Bu kitap yüreğinize dokunacak! Aşkımıza Çıkış Yok!

Sevim Asımgil'den Muhteşem Bir Roman

60’ın üzerinde kitabı ile yüz binlerce okura ulaşan Sevim Asımgil’den muhteşem bir roman daha…

Kendi kimliğini bulmak için Amerika’dan Türkiye’ye gelen genç bir kızdır Mağdalena. Hayat onun

için dümdüz bir yol olmaktan, daha annesi ile babası ayrıldığı gün çıkmıştır. Önce ruhundaki

arayışın en kurak vadilerinde seçim yapması gerekecektir. Bu, bir bakıma Mağdalena’dan Zeynep

olmaya uzanan zorlu bir mücadeledir. Aşkın pençesine tutulur hiç farkına varmadan, bir anda

kendini aşkın dalgalı okyanuslarında bulur. Ruhunda parçalanan aşk kırıntılarını toplamak için hayat

bir fırsat daha verecek midir ona yoksa yeni bir oyunla yeni sancılara gebe sabahlar mı bekler

Zeynep’i? Sevim Asımgil, yine heyecan ve samimiyetle dolu bir üslupla okuyucunun yüreğine

dokunan bir eserle çıkıyor karşımıza…

Kaynak: Hayat Yayınları

6 Şubat 2016 Cumartesi

Kitap Blog Yazarlarına Tavsiyemdir, Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’la okumak, yazmak



Bu sayıda Editör Ömer Faruk; Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sabah
hasan bülent kahraman
Hasan Bülent Kahraman - Ayraç - Dergi
Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’la okumak, yazmak, sahaflara düşmüş imzalı kitaplar ve meşhur kütüphanesi üzerine; muhafazakârlık, modernleşme, fotoğraf sanatı ve küratörlüğünü yaptığı sergiye dair kaçırılmayacak güzellikte bir söyleşi gerçeklerştirdi.
Söyleşide “Okumak nedir? Bu ihtiyaç neden doğuyor?”  Sualine: “Okumak aslında insanın kendisine bir cevap aramasıdır. Bir çare üretme aracıdır okumak.” 
“Bir kitap nasıl okunmalı?” Sorusuna verdiği cevep ise oldukça dikkat çekiyor:“Birkaç okuma vardır. Bir tanesi roman okumak... Gençliğimde felsefi roman çok sevdiğim için onları da altını çizerek okurdum. Ama romanları hiçbir zaman masa başında okumadım. Kütüphanelerde okumak zorunda kaldığım birkaç tanesi hariç... Ama romanları hayatım boyunca bir yere uzanarak okudum. Düşünce kitaplarının da binde birini bile bir yere uzanarak okumadım. Onları da daima masa başında çizerek okudum.” Şeklinde yanıtlıyor.
Bu sayıda yine Ayşegül Uyar ve  Gülnaz Eliaçık’ın  Öykücü Nilgün Bıyıklı ile yaptığı röportajı okurken  ayrı bir dünyanın pencerelerini aralıyacaksınız.

5 Şubat 2016 Cuma

Yayınevlerinin 14 Şubat Sevgililer Günü'ne Ozel Kitapları

14 Şubat Sevgililer Günü Hediyemizden Biri Kitap Olsun

olduğum gibi sev beni
"Zekeriya Efiloğlu'nun Yeni Kitabı Olduğum Gibi Sev Beni"
Sevgililer günü yaklaşıyor. Yayıncılar bu günün anlam ve önemine bianen çeşitli çalışmalarla pazarlama çalışmalarına katılıyorlar. Sevgililer için özel kitaplar, kitaplara eklenen not sayfaları. Sevgiliye adanmış kitaplar... D&R mağazaları, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde birbirinden güzel hediye alternatifleri sunuyor. İnkılap Yayınları aynı şekilde "İnkılap'ta Aşk Zamanı" mottosuyla okuyucuya sesleniyor.


 

Yayınevleri 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel kitaplar


4 Şubat 2016 Perşembe

İlber Ortaylı'nın Son Kitabı Osmanlı'ya Bakmak

Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yeni kitabı Osmanlı'ya Bakmak

İlber Ortalı Son Kitabı
Televizyon ekranlarındaki sohbetleri nedeniyle bayıldığımız hocamız Tarihçi-yazar İlber Ortaylı’nın İnkılâp Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı Osmanlı’ya Bakmak raflardaki yerini aldı. Blogger Bolat hayırlı ve uğurlu olsun diyor.

Karakteri gereği sözünü sakınmadan gerçekleri dobra dobra anlatan Prof. Dr. İlber Ortaylı yeni kitabı Osmanlı’ya Bakmak’ta Osmanlı tarihinin tartışmalı pek çok olay, kavram ve kurumunu akıcı bir şekilde anlatıyor. 

İmparatorlukların genel durumunu anlatan kitap blog yazarlarınca sevilecek


Türkiye’nin son altı asırlık tarihinin imparatorluklar tarihi, imparatorluklara has bir sosyolojiyle ele alınması gerektiğini düşünen İlber Ortaylı Osmanlı’ya Bakmak’ta Osmanlı İmparatorluğu dışında diğer imparatorlukları da ele alıyor. O yüzden kitaptaRusya mukayeseli bir tarih ele alınıyor. Türk tarihini yazarken kesinlikle Rusya ve İran’ı, bilhassa Rusya’yı ele almak gerektiğini de düşünen Ortaylı, Balkanlar’ı da anlamak için Orta Avrupa’yı, Avusturya’yı da kitabına ilave ediyor.

Osmanlı’da neler oluyor?


Tatli Hayat Kitabı Pena Yayinlari’ndan Çikti

"Tatlı Hayat" oh ne rahat!


ruth recihl blogger
Pena Yayınları - Tatlı Hayat
Güzel bir kitabın haberi vermek istiyorum. ABD’nin dünyaca ünlü yemek dergisi Gourmet’nin baş editörü, ünlü yazar Ruth Reichl’ın son kitabı “Tatlı Hayat”, Türk okurlarıyla buluşuyor.

Pena Yayınları’ndan çıkan “Tatlı Hayat”, bir yemek dergisinde işe başlamak için yaşadığı yerden ayrılan, derginin kapanmasıyla birlikte derginin şikâyet ve tarifler için kullanılan aktif hattında çalışmak zorunda kalan Billie Breslin’in hikâyesini anlatıyor. Dergiyle başlayan macerası onu birbirinden leziz yemeklere, yerel lezzetlere götürüyor. Artık yapayalnız çalıştığı dergideki gizli kütüphanede gizemli mektuplar bulan Billie tarihi, yemek tarihini ama en önemlisi de kayıplar karşısında gösterilen cesareti, gerçekleri kabul etmeyi ve kalbini aşka açmayı öğreniyor.

Aşk ve kayıp üzerine bir roman olan “Tatlı Hayat”ta sürprizlere, merak uyandıran bulmacalara ve mutfağın mucizelerine hazır olun…

Ruth Reichl kimdir?
Gourmet'nin baş editörü olan Ruth Reichl, çoksatan Tender at Bone, Comfort Me with Apples ve Garlic and Sapphires, Not Becoming My Mother kitaplarının yazarıdır. Aynı zamanda iki defa James Beard Ödülünü alan Gourmet's Diary of a Foodie'nin yapımcısı ve Modern Library Food Services'in editörüdür. Gourmet'den önce New York Times için restoran eleştirmeni olarak çalışmıştır. Mutfak ve kültür üzerine dersler vermektedir.

3 Şubat 2016 Çarşamba

Arda Erel Senin için Adli İlk Kitabını Yayınladı Blog Yazarlarına Duyurulur

Sosyal Medya Fenomeni Arda Erel'den Kitap Geldi


hande kazanova astrolog
Hande Kazanova ile Arda Erel Söyleşisi
Dünyadaki değişim ve dönüşüm baş döndürüyor. Ülkemizde sosyal medyada paylaşımlarıyla fenomen olan yazar Arda Erel, İzmirli hayranlarıyla buluşacak. Dün sosyal medya denilince küçümseyenler bugün bu medya seçeneğinin önemini çok daha iyi anlamış bulunuyor.  Bu kitabı satın alalım, çünkü blog yazarları olarak bu bir dayanışma göstergesidir.

Arda Erel'in İlk kitabı, en çok satanlar listesinde yer alıyor. Bunu doğal karşılamak lazım çünkü kitlesi satın alsa rakamlar güzel olur. Arda Erel 7 Şubat Pazar günü saat 16:00’da İzmirli kitapsecerlerle buluşuyor. Optimum’da düzenlenecek imza günü öncesinde gerçekleşecek söyleşinin moderatörlüğünü ise ünlü astrologlardan Hande Kazanova yapıyor. İzmirliler bir taşla iki kuş vuracak! Bir kuş gözlemcisi için iğrenç bir deyim oldu!
Duygu insanı, romantizm insanı, aforizma insanı Arda Erel'e yazarlık hayatında başarılar diliyorum. 


Aşka bakış açısını paylaştığı sosyal medyada milyonlarca takipçisiyle rekor kıran Arda Erel, duygularını bu kez okurları ile yüz yüze paylaşacak, hayranları için kitabını imzalayıp onlarla fotoğraf çektirecek. Arda Erel'in Senin İçin Kitabı, sosyal medya fenomenlerine, blog yazarlarına, bloggerlara örnek olması gereken bir başarı hikayesidir.

Çocuklar Bu Kitapla Kod Yazacak "Çocuklar İçin Kodlama"

Şahane bir kitap çocuklar için Kodlama


çocuklar zafer demirkol
Zafer Demirkol'dan Büyük Hizmet
Kitapta çocukların, öğretmenleri ve ebeveynleri rehberliğinde algoritma ve programlamaya ilişkin temel kavramları kolayca öğrenebilmeleri için hazırlanan grafik ve platformlar anlaşılır bir dille tanıtılıyor. Google’ın görsel olarak program geliştirilmesini sağlayan kütüphanesi Google Blockly, çocuklara programlamayı sevdirmek ve öğretmek için MIT (Massachusetts Institute of Technology) tarafından geliştirilen web temelli platform Scratch ve yine Microsoft gibi bilişim firmaları tarafından desteklenen code.org’un kullanımına ilişkin detaylar da kitapta yer alıyor. “Çocuklar İçin Kodlama” kitabı rehberliği ve ücretsiz erişilen bu kaynaklar aracılığıyla 4 yaş üstü çocuklara kodlama ve programlama dünyasının kapılarını açabilir, web üzerinden yürütülen uygulamaları adım adım izleyerek örnekleri hayata geçirebilirsiniz.

Zafer Demirkol, Öğretmen ve Ebeveyn Rehberliğinde


Kirmizi Sacli Kadin'i Orhan Pamuk imzaliyor

Orhan Pamuk Yeni Kitabını Kanyonda İmzalıyor


Sevin ya da sevmeyin inanın hiç önemi yok. Ortada büyük bir başarı var. Çamur atmayı seviyoruz ayıp. Ya çok seviyoruz ya nefret ediyoruz! Ne olacak bu halimiz! De demek istiyorum ben? Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk yeni kitabının ilk imza gününde Kanyon’da sevenleri ile bir araya gelecek. Peki ne zaman? 13 Şubat'ta.

Kırmızı Saçlı Kadın Kitabı Konusu


Kitabın kısa öyküsü şöyle:  Otuz yıl önce İstanbul yakınlarındaki bir kasabada liseli bir gencin yaşadığı sarsıcı bir aşk hikâyesiyle, büyük bir insani suçun peşinden sürüklüyor. 1980’lerin ortasında geleneksel usulle kuyu kazan Mahmut Usta ile çırağı “küçük bey” Cem zor bir arazide su ararlarken, kasabanın hemen dışındaki sarı çadırda esrarengiz bir tiyatrocu kadın her gece eski masal ve hikâyeleri yeniden anlatmaktadır. Roman, bir yandan genç kahramanın aşk, kıskançlık, sorumluluk ve özgürlük duygularıyla derinden tanışmasını hikâye ederken, diğer yandan medeniyetler üzerinden babalar ve oğullar; “otoriterlik” ve birey olma konularını tartışıyor.

Kırmızı Saçlı Kadın’da okur, Batı’nın ve Doğu’nun iki temel efsanesi Sophokles’in Kral Oidipus’u (babayı öldürmek) ile Firdevsî’nin “Rüstem ve Sührab”ıyla (oğulu öldürmek) yeniden karşılaşacak ve kendine sıradan hayatlarımızın eski metinlerden ne kadar etkilendiği sorusunu soracak.

2 Şubat 2016 Salı

Jon Turkler'in Filistin'i Kalkindirma Haraketi

Blogger Bolat Jön Türkler'in Filistin'i kitabını önemli bir çalışma olarak görüyor


Bir blog yazarı olarak buradan duyurmakta fayda gördüğüm önemli bir danışma kaynağı var. Koç Üniversitesi Yayınları'ndan önemli bir adım, yayınevi "Jön Türkler’in Filistin’i" adlı kitabı yayımladı. Kitabı ilginç buldum çünkü sosyalist devrimciler gibi Jön Türkler de, Filistin’de basın, eğitim, milli hislerin yeşermesi, şehircilik faaliyetleri gibi konularda ciddi gelişmelerin yaşandığı 1908 Devrimi sonrasında Filistin'de önemli çalışmalar yapmışlar.

Önemli çünkü şimdiye dek hiçbir araştırmada gerektiği gibi ele alınmamış bir konu ve önemli bir  dönem kitaplaştırılmış.  Filistin, Jön Türkler döneminde hayata geçirilen birçok politikanın etkileri açısından bir mikrokozmos olarak görülebilir. Filistin’deki Jön Türk yönetimini farklı açılardan irdeleyen bu çalışma Filistin nüfusunun etnik, dinsel ve toplumsal çeşitliliğini yansıtırken, döneme ilişkin yeni yaklaşımlar sunuyor.


Kitap Jön Türklerin Filistin’deki siyasi, ekonomik ve külürel programlarını inceliyor


1 Şubat 2016 Pazartesi

Poti ve Dede Kitabı Cocuklara Macera

Çocuklara bir dostluk öyküsü "Pöti ve Dede" Kitabı


kitap blogger poti
Sev Yayıncılık Pöti ve Dede
Yaryıl tatilinde Oğlum Teomana aldığımız kitaplardan biriydi "Pöti ve Dede" Gerçek bir köpeğin hikâyelerini anlatıyormuş! Pöti’nin bir hayali var, süper kahraman olmak! Ama kahraman olabilmek için birilerine yardım etmesi gerektiğinin farkında. Bir gün sahibiyle dışarıda yürürlerken bir hayvanın acıyla bağırdığını duyar... Yoksa yaralı bir köpek mi bu?

Teoman kitabı eğlenceli bulduğunu söylüyor. Nişantaşı City's D&R'den satın aldığımız 3 kitaptan biyidi.  Dede, tıpkı Pöti gibi gerçek bir köpek. Pöti’yle aynı evde yaşıyor ve çok iyi arkadaşlar. İşte bu macerada, bu iki kafadarın dostluklarının nasıl başladığını öğreniyoruz...

Pöti ve Dede aynı zamanda Tanış Onunla projesini destekliyor. Tanış Onunla terk edilen köpeklere geçici ya da kalıcı yuva bulmak için oluşturulmuş bir sahiplendirme projesi. Bugüne kadar neredeyse 50 köpeğin yeni ailelerine kavuşmasına yardımcı olmuş.

Bizanslılar Kitabı istanbul İçin Önemli Bir Kaynak

Avrupa Tarihindeki Muğlak İmparatorluk Bizans


istanbul kitap
Bizanslılar Kitabı Averil Cameron
Bu toprakların en önemli İmparatorluklarından Bizans İmparatorluğu'dur. İş Bankası Kültür Yayınları önemli bir işe imza İngiliz tarihçi Averil Cameron’un Bizans İmparatorluğu’nun karmaşık tarihi, etnik yapısı ve kimliğine bir giriş niteliği taşıyan kitabı ödüllü bir kitap olan "Bizanslılar" ı yayınlandı.


Blogger Bolat'ın İstanbul kütüphanesine koyacağı kitaplardan birisi Bizanslılar


Geçen gün bir arkadaşımda gördüm, o toplantıda iken biraz karıştırdım. Tebrik ediyorum. Kitapta, yeni doğmuş İslam dini ile Hıristiyanlığın karşılaştığı yer olan Bizans’ta bu iki medeniyetin bazen çatışma dolu bazen de birlikte var olmanın yollarını aradıkları ilişkilerine ışık tutuluyor. Kitap 2006 yılında John D. Criticos ödülünü almış. Tüm tarih severlere ve İstanbul severlere tavsiye ediyorum. Tam bir kaynak eser. Al kitaplığını geliştir Blogger Bolat diyorum kendi kendime.

Neler gördü geçirdi koca Bizans! Onca kuşatma, düşünün Avarlar bile kuşattı, Araplar hakeza öyle. Onca şavaşa direnen ve etrafındaki dünya da dramatik biçimde değişmişti. Kitapta Bizans toplumundaki  değişimleri de incelemiş.