1 Şubat 2016 Pazartesi

Bizanslılar Kitabı istanbul İçin Önemli Bir Kaynak

Avrupa Tarihindeki Muğlak İmparatorluk Bizans


istanbul kitap
Bizanslılar Kitabı Averil Cameron
Bu toprakların en önemli İmparatorluklarından Bizans İmparatorluğu'dur. İş Bankası Kültür Yayınları önemli bir işe imza İngiliz tarihçi Averil Cameron’un Bizans İmparatorluğu’nun karmaşık tarihi, etnik yapısı ve kimliğine bir giriş niteliği taşıyan kitabı ödüllü bir kitap olan "Bizanslılar" ı yayınlandı.


Blogger Bolat'ın İstanbul kütüphanesine koyacağı kitaplardan birisi Bizanslılar


Geçen gün bir arkadaşımda gördüm, o toplantıda iken biraz karıştırdım. Tebrik ediyorum. Kitapta, yeni doğmuş İslam dini ile Hıristiyanlığın karşılaştığı yer olan Bizans’ta bu iki medeniyetin bazen çatışma dolu bazen de birlikte var olmanın yollarını aradıkları ilişkilerine ışık tutuluyor. Kitap 2006 yılında John D. Criticos ödülünü almış. Tüm tarih severlere ve İstanbul severlere tavsiye ediyorum. Tam bir kaynak eser. Al kitaplığını geliştir Blogger Bolat diyorum kendi kendime.

Neler gördü geçirdi koca Bizans! Onca kuşatma, düşünün Avarlar bile kuşattı, Araplar hakeza öyle. Onca şavaşa direnen ve etrafındaki dünya da dramatik biçimde değişmişti. Kitapta Bizans toplumundaki  değişimleri de incelemiş.



Prof. Dr. Averil Cameron Kimdir



Bizanslılar kitabının yazarı Averil Cameron, en önemli Bizans tarihçilerinden biridir. Cameron, Oxford Üniversitesi’nde Geç Antikçağ ve Bizans Tarihi profesörüdür; ayrıca 1994-2010 arasında Keble College’ın da müdürlüğünü ifa etmiş; İngiliz İmparatorluğu Nişanı ile ödüllendirilmiştir.  Bizans Uzmanı Prof.Dr. Semavi Eyice hocamızın ardından Averil Cameron'un penceresinden Bizanslılara bakacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum İçin Çok Teşekkür Eederim, Vakit Bulduğum En Kısa Zamanda Cevaplayacağım...